Кметът на ДПС – Десислава Тодорова е с обезсилено пълномощно

...
Кметът на ДПС – Десислава Тодорова е с обезсилено пълномощно
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Кмет на ДПС беше остранен от пост

Кметът на Движение за права и свободи – Десислава Тодорова е с обезсилено пълномощие от през днешния ден (19 юни 2022г) и към този момент не е кмет на Борован, излиза наяве от решение на Общинската изборна комисия-Борован, заяви zovnews.

Припомняме, че Тодорова беше уличена в спор на ползи от КПКОНПИ и това е второто ѝ премахване от поста.

Първият път обаче Административен съд -Враца реши да я остави на позицията ѝ, заради процедурни грешки в решението на Общинската изборна комисия в селото.

Сагата с кметицата на Движение за права и свободи, която е “златната кокошка” на всички избори на либералите в обитаемото място и община Враца продължава повече от година.

През това време редица процедурни врътки пречеха решението на Върховния административен съд да влезе в действие.

Наложи се неколкократната интервенция на Окръжна прокуратура – Враца, с цел да бъде изпълнено решението на Върховен административен съд.

Решението, на съображение член 42, алинея 5 ЗМСМА не предстои на оборване и влиза в действие неотложно след оповестяването му.

Предстои Общинският съвет в Борован да свика изключително съвещание на което да дефинира заместител на Десислава Тодорова, който краткотрайно ще извършва длъжността до провеждането на нови избори за кмет на обитаемото място.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР