Кметът на Добрич Йордан Йорданов е сред стоте млади лица

...
Кметът на Добрич Йордан Йорданов е сред стоте млади лица
Коментари Харесай

Кметът на Добрич е сред стоте млади лидери - участници в Европейска среща на регионите и градовете

Кметът на Добрич Йордан Йорданов е измежду стоте млади лица в локалното и районното ръководство в Европейския съюз, които са определени да вземат участие в осмата Европейска среща на високо ниво на районите и градовете, оповестяват от общината. Форумът ще се състои на 14 и 15 март в румънската столица Букурещ.

Събитието е най-мащабната самодейност на Европейския комитет на районите, която събира участниците за спор на всеки две години, напомнят от общината. Поредната среща, която се провежда и от Румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз и Румънската асоциация на общините, ще протече под мотото "/За/ Нова Европа и Европейски Съюз ".

На форума ще се дискутират тематики за постигането на обществени, новаторски и устойчиви европейски градове и райони, за териториалното доближаване и сливане на жителите на Европейски Съюз, за тяхното по-ефективно присъединяване в европейския план и други. Младите водачи в локалното и районното ръководство ще споделят и какво чакат от Европейски Съюз, показват от общината.

На срещата ще се одобри декларация за бъдещето на Европа и политическо обръщение към претендентите в изборите за Европейски парламент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР