Кметът на Девня Свилен Шитов получи благодарствен жест от Сдружението

...
Кметът на Девня Свилен Шитов получи благодарствен жест от Сдружението
Коментари Харесай

Майката на малката Роси благодари на кмета на Девня Свилен Шитов 


Кметът на Девня Свилен Шитов получи признателен жест от Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун. В знак на благодарност за отзивчивостта и съпричастността, която общината демонстрира целогодишно към дребната Роси от Девня, тази заран нейната майка Ани Гендова подари на Свилен Шитов тениска, с която го отличава като другар на хората, родени с тризомия 21. Поводът за благодарствения жест е настъпилият октомври – Световният месец за осведоменост на тематика „ Синдром на Даун “.
„ Нашето Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун от сърце благодари за отзивчивостта на Община Девня, в лицето на господин Свилен Шитов, който потвърди на процедура, че същинските другари не броят хромозоми и че Доброто разцъфва там, където хората му дават късмет “, написа Ани Гендова в благодарственото си писмо, в което разказва по какъв начин е минала последната една година на дребната Роси:
„ Аз съм Ани, една слънчева майка от Девня, а на открито още веднъж е есен. И тъй като отново е октомври – Световният месец за осведоменост на тематика Синдром на Даун, още веднъж Ви поздравяваме с моята Роси. Всъщност, Роси към този момент цяла година Ви поздравява на входа на нашия град. Миналата година, благодарение на Община Девня, се появи безоблачен билборд. На него бяха нашето слънце и нейните другари от детската градина Жорко и Стефи, които цяла година не стопираха да Ви се усмихват под наслов „Аз не пострадвам от Синдром на Даун, аз пострадвам от вашите предразсъдъци“. Всички ние сме се заглеждали най-малко един път в дребните усмивки и греещите им очи и сме се радвали на Роси и приятелчетата й. Синдромът на Даун не е болест, а генетично положение. Най-честата генетична особеност, засягаща 1 на всеки 700 деца по света. В България всяка година се раждат към 100 дечица с този синдром. Той обгръща всяка възраст и етнос.“

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР