Кметът на Бургас Димитър Николов разпореди на оперативка днес всички

...
Кметът на Бургас Димитър Николов разпореди на оперативка днес всички
Коментари Харесай

Преасфалтират, чистят и мият улиците! Подновяват избледнелите пътни маркировки

Кметът на Бургас Димитър Николов разпореди на оперативка през днешния ден всички отговорници и компании с ангажимент към поддържането на инфраструктурата да активизират целия си запас през новата седмица по повод миенето на уличната мрежа, асфалтирането, маркировката и озеленяването.

Едновременно с пътните поправки, които поради трайно позитивните температури към този момент могат да се правят и с топла асфалтова примес, се прави успореден график за разчистване и измиване на улиците. В нощта против вторник това ще се случи с булевардите " Христо Ботев " и " Димитър Димов ". Следващите улици за измиване ще бъдат избрани по отношение на работата на строителните компании, работещи по възобновяване на покритието им.

Подновяването на избледнелите маркировки из целия град също започва тази седмица.

Приоритетно дейностите ще стартират по трасетата на градския превоз. Фирмите, които не съблюдават избрания им график или правят некачествено асфалтиране и маркиране, ще бъдат глобени. На утринната оперативка беше разпоредено още да се извърши разчистване и на велоалеите.

Със заповед на кмета стартира нов обход на всички язовири, реки, дерета и канали на територията на общината. Където има насъбрани боклуци и формирани затлачвания, ще се изпратят хора и техника. Преди пролетните дъждове би трябвало да се обезпечи нужната проводимост на водите, с цел да се избегнат евентуални наводнения.

Още предходната седмица стартира премахването на сухи и рискови дървесни клони на доста места из града. Акцията ще продължи и през идващите дни.

Тази година първата обработка на паркови площи срещу кърлежи няма да е през последната седмица на март, както нормално, а по-рано. Скоро стартира и пръскането срещу комари.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР