Кметът на Бургас Димитър Николов откри днес нова детска градина

...
Кметът на Бургас Димитър Николов откри днес нова детска градина
Коментари Харесай

Кметът на Бургас Димитър Николов откри нова детска градина в „Братя Миладинови“

Кметът на Бургас Димитър Николов откри през днешния ден нова детска градина в ж.к. „ Братя Миладинови “. Тя се намира до блок 156 и носи името „ Морско конче “. Градината е филиал на най-близко намиращата се до нея ДГ „ Раковина “.

„ Районът е атрактивен, поетапно трансформира образа си, като в новопостроените кооперации се заселват от ден на ден млади фамилии с деца, за които да се обезпечи място в детската градина. „ Морско конче “ със своите 4 култивиран групи и потенциал от 100 деца доста ще облекчи дефицита на свободни места в детските градини в централна градска част “, показа кметът Димитър Николов.

В централна градска част действат още 7 детски градини - „ Раковина “, „ Радост “, „ Златното ключе “, „ Синчец “, „ Слънце “, „ Звездица “ и „ Вълшебство “ /с филиал на ул. „ Места “ № 104/, само че все пак потенциалът им не е задоволителен да удовлетвори желанията на всички родители, живеещи в региона, за банкет на децата им в детска градина.

Новата общинска детска градина е на мястото на несъществуващата от 1994 година градина, която беше филиал на ДГ „ Вълшебство “ и бе затворена, заради съществени градивни нарушавания на постройката и липса на подобаващи условия за развъждане на децата.

Сградата е на 2 етажа и разполага с всички нужни налични запаси и потенциал за обезпечаване на отлични условия за развъждане и образование на децата в региона. Детска градина „ Морско конче “ разполага с чисто нов необятен двор, оборудван с нови и красиви уреди за игра и превозване на занимания навън. Градината има обезпечен достъп за хора в неравностойно състояние.

На първия етаж са ситуирани пространствата за 1-ва и 2-ра градинска група - съблекалня, занималня с ъгъл за хранене, спалня, хигиеничен възел, систематичен кабинет, кухненски офис и здравен кабинет. На втория етаж са пространствата за 3-та и 4-та градинска група - съблекалня, хигиеничен възел, занималня с ъгъл за хранене, спалня, кухненски офис, физкултурно-музикален салон и учителска стая.

Изграждането на детската градина в ж.к. „ Братя Миладинови “ е част от напъните на Община Бургас в последните 15 години за цялостна рационализация и възобновяване на просветителната инфраструктура в града, кварталите и съставните селища. Освен тази „ Морско конче “, локалната администрация завършва построяването на още две нови детски заведения - ДГ „ Синчец “ в кв. „ Горно Езерово “ и трети корпус на ДГ „ Надежда “ в ж.к. „ Меден рудник “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР