Кметът на Благоевград Румен Томов не е спазил законовия срок

...
Кметът на Благоевград Румен Томов не е спазил законовия срок
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград може да бъде отстранен заради фирма

Кметът на Благоевград Румен Томов не е спазил законовия период за изтриване на компанията си и не е уведомил Общинския съвет за подхванатите от него дейности в тази посока. Това демонстрират документите, изискани от Общинската изборна комисия, която беше сезирана от някогашния кмет Атанас Камбитов.

Томов е трансферирал компанията, на която е бил едноличен притежател, на сина си, само че под друго име и с различен ЕИК, като е пропуснал да заличи в период остарялото си сдружение и фактическото си състояние в него, сочеше в сигнала на някогашния градоначалник.

Общинската изборна комисия изиска документи от Търговския указател и от общинския съвет. Какво демонстрират те?

Мартин Бусаров, ръководител на комисията, съобщи: " Към дата 04.12. справката от Търговския указател демонстрира, че няма подадено заявление по съответния пример, с което се желае изтриване на търговеца от регистъра, както и писмото от общинския съвет демонстрира, че към 12 декември 2019 няма постъпило съобщение до общинския съвет от господин Томов, с което да ги е известил, че е почнал тази процедура по преустановяване на активността и изтриване на търговец ".

Днес ОИК организира ново съвещание, с цел да гласоподава текст на писмо до кмета Румен Томов, който в тридневен период може да изпрати своите съображения и документи по почналата процедура за отстраняването му от поста, след което ще бъде взето и решението за или не преустановяване на пълномощията му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР