Кметът на Благоевград Илко Стоянов се отзова на отправена покана

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов се отзова на отправена покана
Коментари Харесай

По покана на жители на ж.к. „Ален мак“ кметът Илко Стоянов взе участие в събрание за саниране на жилища

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се отзова на отправена покана от живеещи в бл. №35 в ж.к. „ Ален мак “ и участва на Общо заседание на етажната благосъстоятелност, на което бяха разисквани изискванията и реда, планувани в плана на Министерство на регионалното развитие за енергийно успеваемост по Плана за възобновяване и резистентност за саниране на жилищни здания.

В рамките на срещата Стоянов изрази безапелационна подготвеност за подпомагане от страна на общинска администрация в процеса по кандидатстване по Програмата, която се чака да започва през сегашния месец. „ От всички въпроси, които разясняваме на тази среща, ясно проличава, че сте готови и добре осведомени за условията за саниране. Този факт е в действителност окуражителен и ви дава преимущество при покриване на критериите.

Надявам се повече хора да последват образеца ви. Естествено, няма по какъв начин да не изникват и нови въпроси, по тази причина екипът, с който работя ще оказва логистична помощ на жителите. Благоевград се конкурира на равни начала с всички останали общини в България, което има своите преимущества и дефекти.

Едно от позитивните неща в този момент, за разлика отпреди е, че по Програмата има ясни критерии за класиране, на база точкова система.

Освен това този път хората ще могат да бъдат дейни в границите на целия развой по реализиране на надзор “, разяснява кметът Илко Стоянов. Той напомни, че първото значимо изискване е претендентите да имат записано съдружие. По време на срещата бе подчертано и върху нуждата от това да има 100% единодушие на притежателите.

Бе коментирано и изискването, че всяко съдружие ще би трябвало да изготви за своя сметка механически паспорт на постройката, както и енергийно проучване, а ако претендентите бъдат утвърдени разноските за това ще бъдат възобновени като безплатна помощ от Европейски Съюз, при подписване на контракт за саниране.

“За облекчение на хората сме разгласили насоките за кандидатстване, описи с регистри на компаниите, които могат да правят техническо и енергийно проучване, както и други документи на страницата на Община Благоевград “, разясни още кметът Стоянов. Информацията може да бъде открита на следния линк: http://www.blgmun.com/calendar317/sanirane.html.

„ Разбира се има неща и условия по Програмата, които не са в компетенциите на Община Благоевград, само че екипът на общинска администрация ще спомага на хората по всички въпроси, които са в пълномощията ѝ “, съобщи още Илко Стоянов. По време на срещата живеещите в бл. 35 в ж.к. „ Ален мак “ обявиха предпочитание да получат и пейки от Община Благоевград, които да бъдат сложени на общодостъпни места за хората в квартала. Кметът пое ангажимент оборудванията да бъдат доставени и инсталирани в най-скоро време.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР