Кметът на Благоевград Илко Стоянов инициира среща с читалищното настоятелство

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов инициира среща с читалищното настоятелство
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов инициира среща с читалищни дейци, за да чуе проблемите им

Кметът на Благоевград Илко Стоянов инициира среща с читалищното настоятелство към НЧ „ Никола Вапцаров – 1866 “, в границите на която бяха разисквани наболели проблеми, стоящи всекидневно пред институцията. Основен акцент по време на провелия се диалог бе забавеният ремонт на постройката по виновност на определената посредством извършена социална поръчка компания реализатор, както и произлизащите компликации вследствие на неналичието на строително-монтажни работи към този миг.

В изискванията на добър и градивен разговор бяха сложени и голям брой въпроси от ръководителя на читалището Васил Новоселски. Сред тях бяха такива, свързани с непрекъснати течове при превалявания, които основават риск за инструментите и имуществото в постройката, благоприятни условия за слагане на фотоволтаична система за усъвършенстване на разноските, разпределението на залите в зданието и други Бе издигнат и въпросът във връзка с зародили във времето разногласия към кафе-клуба към институцията.

Представителите на настоятелството благодариха за самодейността от страна на кмета за осъществяване на пряк разговор, вместо да бъде водена непрекъсната писмена преписка.

„ Заедно, с общи старания, ще успеем да решим проблемите, насъбрани през годините. Читалището е една институция, която поддържа духовността и самосъзнанието на българщината и би трябвало да бъде развивана “, съобщи пред читалищното настоятелство кметът Илко Стоянов.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР