Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе домакин на среща,

...
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе домакин на среща,
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри среща на тема „Запознаване със Закона за защитените територии и Закона на биологичното разнообразие и предизвикателствата, свързани с тях“

Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов бе хазаин на среща, обвързвана със предпазените територии и зони, както и тяхното запазване, оповестиха от общината. Във форума взеха присъединяване представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Благоевград, Национален парк „ Рила “, специалисти от министерства и кметове от Македония. В рамките на форума бяха разисквани функционалностите на Регионална ревизия по околна среда и водите, разновидностите и предпазените зони към институцията, паркове, забележителности, предпазени зони и пълномощия на парковете и общината.

 8 Гостите бяха приветствани от кмета Атанас Камбитов, който изрази убеденост в изгодите на срещата. „ Изключително ми е прелестно да бъдем домакини на тази среща. Поздравявам Ви за самодейността и желанието да се запознаете със предпазените територии в област Благоевград, с политиките, които организираме в България. Предполагам, че откриете и прилики разлики, само че концепцията е от срещата да се извлече най-хубавото и да го приложите и във Вашата процедура. Общините в България имат значима, само че не водеща роля във връзка с Защитените територии и постоянно се стремим да спомагаме на институциите. Община Благоевград има доста богат и добър опит с Общини от Република Македония. Ние осъществихме няколко плана, има и такива, съответно свързани с биоразнообразието. Пожелавам триумф на участниците във форума “, сподели в приветствието си кметът доктор Атанас Камбитов.

На срещата участваха и заместник- кметовете на Благоевград Зорница Кралева и инж. Емилия Тунева.

От името на всички 11 кметове от Република Македония и представители на Министерства, както и институции, които преглеждат въпросите за биоразнообразието и опазването на природата, одобрение насочи кметът на община Кочани Николчо Илиев. Той благодари на кмета доктор Атанас Камбитов както за семейството, по този начин и за предоставената опция делегацията да се запознае с методите на запазване на предпазени зони и територия в област Благоевград.

Богатството от територии, типове, тяхното запазване, стопанисване и възстановяване изискванията за отбрана, показаха в извънредно изчерпателни презентации Галина Цветкова,експерт от Регионална инспекция за опазване на околната среда и Николина Георгиева от Национален парк „ Рила “. В края на срещата, гостите от Македония зададоха въпроси на специалистите, с цел да могат оптимално да почерпят опит за конструкция, финансиране и други.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР