Кметът на Берковица Димитранка Каменова беше официален гост на XI

...
Кметът на Берковица Димитранка Каменова беше официален гост на XI
Коментари Харесай

Над 180 участници се включиха във Фолклорния събор Богородица в Бързия

Кметът на Берковица Димитранка Каменова беше формален посетител на XI Фолклорен събор " Богородица в Бързия ". Тя приветства всички участници и посетители във фестивала и в словото си акцентира, че за последните четири години, с помощта на екипната работа, в село Бързия са вложени над 900 000 лв. в вложения за пътна инфраструктура, водопроводи, читалище и други.
Кметът показа, че са заложени планове, които следва да бъдат осъществени в бъдеще - нов тръбопровод по ул. " Петроханска ", нов водоем и възобновяване постройката на кметството по стратегия за енергийна успеваемост.
Фестивалът събра с пъстротата на танците и ритъма на музиката над 180 участници в 17 певчески и танцови групи от Вълчедръм, Копиловци, Слатина, Бързия, Гаганица, Замфирово, Горна Лука, Горно Белотинци, Берковица, Мадан и Дунавци, които разкриха хубостта на фолклора ни. Водеща беше Галя Поплалова - секретар на локалното читалище.
Отец Евгени и отец Захарий отслужиха празничен молебен за здраве и по традиция беше раздаден курбан.
На празника участваха Деян Еленков - ръководител на Общински съвет, Гергана Антонова - зам.-кмет на Община Берковица, Атанас Алексов - кмет на село Бързия.
След фолклорната стратегия публиката се наслаждения на осъществяванията на Вили Рай и Джина Стоева.
Празникът приключи с красива заря.
" Отбелязването на такива празници в нашата община демонстрират, че българското село е живо и без значение от бурите, които посрещаме и бедствията, които ни сполетяват, ние сме изправени и вървим напред ", написаха от метсната администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР