Кметът на Банско, Георги Икономов, посрещна в своя кабинет малките

...
Кметът на Банско, Георги Икономов, посрещна в своя кабинет малките
Коментари Харесай

Кметът на Банско посрещна малки математици, призьори от международно състезание

Кметът на Банско, Георги Икономов, посрещна в своя кабинет дребните математици от гр. Банско Теодора Хаджирускова, Йордан Мицин и Вяра Донева. Отборът взе присъединяване преди дни в интернационалното съревнование „ Математика без граници “, което се организира в Несебър за пета поредна година. Учениците завоюваха влиятелното трето място в отборното съревнование при четвъртокласниците, като единствено броени минути при решаването на математическите проблеми, са решили разпределението на медалите.

Малките отличници споделиха с градоначалника своите прекарвания по време на присъединяване си. Те описаха още за любовта си към точните науки и за това по какъв начин се приготвят за сходни участия. От своя страна, той ги поздрави за влиятелното класиране и им пожела да не престават да се развиват в определеното занятие, с цел да реализират още доста върхове.

Припомняме, че присъединяване на децата от Банско в надпреварата в Несебър, бе финансово подкрепено от общинска администрация Банско в поддръжка към разрастващите се млади мозъци.
От 2013 година в България интернационалния шампионат „ Математика без граници “ се организира за възпитаници от 1 до 12 клас. На финала в Несебър тази година участваха над 2000 математици от над 15 страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР