Кметът на Банско Георги Икономов даде да се разбере, че

...
Кметът на Банско Георги Икономов даде да се разбере, че
Коментари Харесай

Кметът на Банско: А защо да не се разширяват ски пистите

Кметът на Банско Георги Икономов даде да се разбере, че е за разширението на ски зоната над града и за строителството на писти и нови лифтове. " А за какво да не се уголемяват ски-пистите, запитвам аз? Защо? Защо да не се построи още втори, трети или някой различен въжен превоз, в случай че зоната вътре към този момент е урбанизирана ", попита Икономов пред Би Ти Ви.

По-рано през днешния ден на съвещанието на държавното управление и министър председателят Бойко Борисов, и министри увериха, че с измененията в проекта за ръководство на националния парк " Пирин " ще се разреши само строителството на втори въжен превоз над Банско. Вчера Борисов съобщи и пред Европейския парламент, че с изключение на оборудването, " една керемида няма да се постави повече в Банско ".

Днес той добави, че неговото държавно управление е най-зеленото, а при измененията в проекта, които разрешават строителство в съвсем половината територия от националния парк " не става въпрос нито за хотел, тоалетна не може да се направи, чайна не може да се направи ".

Също през днешния ден алпинистът Боян Петров внесе в Министерския съвет предложение за компромисен вид в ръководството на " Пирин ", в което се показва, че в региона на ски зоната може да бъде издигната една кабинкова линия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР