Кметът на Айтос Васил Едрев. Кметът на Айтос Васил Едрев

...
Кметът на Айтос Васил Едрев. Кметът на Айтос Васил Едрев
Коментари Харесай

Кметът на Айтос забрани протест срещу прокуратурата и МВР


Кметът на Айтос Васил Едрев.

Кметът на Айтос Васил Едрев забрани митинг против локалните прокуратура и полиция, заяви в четвъртък БНР.

Организацията за протекция на българските жители предизвикаха протест, откакто четирима роми, арестувани за побой над бургазлията Илиян Мавров, бяха освободени за по-малко от денонощие, като се оказа, че районната прокуратура не е поискала непрекъснатия им арест.

Мъжът беше атакуван в айтоското село Мъглен предишния петък, откакто отишъл да търси липсващ служащ. Той е бил удрян с секира в главата, както и с други предмети, разясни Стефан Петров, един от уредниците на митинга.

" Искаме изцяло следствие на айтоската полиция и прокуратура. Не е обикновено един човек да го бият с секира в главата и да бъде квалифицирано като лека телесна щета. Имаме подозрения, че избрани хора се прикриват за техните закононарушения в Айтос ", съобщи той пред БНР.

Според прокуратурата Мавров е направил първата стъпка в спора като е стрелял с електрошоков револвер към своите нападатели. Разследването продължава. Има и видеозапис на случая. Кметът на Айтос забрани митинга, тъй като мястото не е комфортно и има заплаха за провокиране на етнически спор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР