Кметът на асеновградското с. Нареченски бани Димитър Бакалски, ловци и

...
Кметът на асеновградското с. Нареченски бани Димитър Бакалски, ловци и
Коментари Харесай

Ловци и полицаи издирваха жена, изчезнала в Асеновградско

Кметът на асеновградското с. Нареченски бани Димитър Бакалски, ловци и служители на реда бяха събрани по паника в избавителна акция. 69-годишна жена, която отишла на отмора в курортното място, се изгубила високо планината. Не е потърпевша, открита е жива и здрава, часове по-късно, с помощта на бързата реакция на доброволците и униформените. Жената е гражданин на с. Анево, общ. Сопот.

Улисана в диалог по телефона с щерка си, незабелязано навлязла във вътрешността в гъстата гора, достигайки до мъчно налично дере. Докато, в един миг, мобилното устройство към този момент нямало обсег. Осъзнавайки, че се е изгубила, тя съумяла да се изкачи до място, на което да откри връзка и да потърси помощ. Позвънила на 112, като първите указания, които получила от полицейския чиновник на районно управление (на МВР) – Асеновград, били да остане там, където е и да не беседва с никого, с цел да пести батерията на телефона. Двама служители на реда неотложно се свързали с Бакалски. Ситуацията се разиграла през миналата събота вечер (24-ти септември). Първото позвъняване от чиновниците на реда до кмета на селото постъпило към 21:30 ч. Той, на собствен ред, потърсил помощ от Ловна тайфа №2. Междувременно, телефонът на изгубената жена бил локализиран и по този начин станало ясно точното й местоположение – в планината сред с. Нареченски бани, кв. „ Наречен “ и с. Добралък.

Общо 8 души се присъединили в избавителната акция, водени от кмета Бакалски, която завършила към 01:00 ч. след среднощ. Час и половина лишило на доброволния отряд, единствено в едната посока, с цел да стигне пешком до дамата в мъчно наличния терен. Когато се уверили, че тя е добре, всички дружно потеглили назад към най-близкото обитаемо място. 69-годишната жена отправила хиляди благодарности към своите спасители, а случилото се остава в историята, като положителният образец за човешко отношение и подготвеност за оказване на помощ безплатно.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР