Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев бе сред официалните гости

...
Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев бе сред официалните гости
Коментари Харесай

Избраха най-добрия винар сред предприемачите в Асеновград и региона

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев бе измежду формалните посетители на " Винария 2023 година ", проведена от Съюза на бизнесмените в града. Домакин на събитието бе ресторант " Станимака ". Именно там бяха оповестени отличените домашни винопроизводители измежду бизнеса в XVII конкурс за най-хубаво домашно вино - годишна продукция 2022 година Във винената конкуренция се включиха винари от цялата страна. Участниците бяха общо 15, а броят на пробите - 20. Експертно жури отсъди кои да станат спечелили.
 
Кметът на Асеновград доктор Грудев имаше удоволствието да връчи премия на най-хубавия производител на домашно алено вино измежду бизнесмените в района. Неговото име е Илия Стаменов от с. Крумово. Той се показа с вино от сорта каберне совиньон. Градоначалникът приветства всички участници, като им пожела постоянно с такава обич и безрезервност да създават вълшебния балсам. Да им е пивко виното и постоянно - цялостни бъчвите.
 
 Победителят Илия Стаменов Победителят Илия Стаменов Източник: Община Асеновград
 
 Победителят Илия Стаменов Победителят Илия Стаменов Източник: Община Асеновград
Второто място при алените виновност си заслужи Ангел Драганов от Крумово, с мавруд. Той бе награден от зам.-кмета по строителството в Асеновград инж. Стоян Димитров. Трети в класацията се подреди Димитър Митрев от Първомай с вино от сорта сира.
 
Победителят при белите виновност се споделя Даниел Зимов. Той също е от Първомай и завоюва журито със совиньон блан. Илия Стаменов от Крумово се класира на II място в тази категория с мускат отонел. Неговата премия връчи зам.-кметът по финансите в Асеновград доктор Теньо Манолов. Никола Митов от Калофер пък стана трети с карловски мискет. Той си завоюва и поощрителната премия за производството на вино от сорта гренаш розе.
 
 Наградени на Наградени на " Винария` 2023 " в Асеновград Източник: Община Асеновград
Официалната гала по награждаването на най-хубавите винари измежду бизнеса стартира с вълнуващи думи на Васил Пиронков - ръководител на Управителния съвет на " Съюз на бизнесмените - Асеновград ", по отношение на бедствието, сполетяло Турция и Сирия. Последва едноминутно безмълвие в памет на починалите след разрушителното земетресение там.
 
Формалната част от събитието завърши с наздравица, а по-късно мероприятието продължи с музикални осъществявания. Сред формалните посетители на събитието бяха и високопоставени лица от Турската автобусна федерация (TOFED).
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР