Кметът Методи Байкушев създава работна група от специалисти, която да

...
Кметът Методи Байкушев създава работна група от специалисти, която да
Коментари Харесай

Кметът Байкушев сформира работна група за проследяване разходването на минералната вода на Благоевград

Кметът Методи Байкушев основава работна група от експерти, която да откри настоящия дебит, който доближава до титулярите на разрешителните за прилагане на минерални води в Благоевград. Това заяви той на постоянната конференция.

Целта е да бъде открито съответни ли са в този момент настоящите процедури за отчитане на потребления воден запас, реализира ли общината и по какъв начин надзор върху регистрираните от водоползвателите количества, действителни ли са количествата върху, които се начисляват отговорностите на ползвателите.

Градоначалникът заяви, че все още липсва изясненост за прилаганите процедури за отчитане на употребените термални води и до каква степен въведените правила подсигуряват интереса на всички страни.

„ Първоначалният разбор сочи, че има извънредно сериозен недостиг на информация, и че контролът не е задоволителен. Поемам ангажимент, оттук насетне да бъде ясно за обществеността с какъв брой минерална вода разполагаме, кой я употребява, на какво съображение, по какъв начин се регистрира и по какъв начин се заплаща, по какъв начин е проведен процесът по надзор от страна на Общината - нещо, което при встъпването ми в служба не заварих “, разяснява кметът Методи Байкушев.

Той е дал едномесечен период на работната комисия да отговори на поставените въпроси, резултатите ще бъдат оповестени обществено.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР