Кметът Калин Каменов е подписал договор за изграждане на Дневен

...
Кметът Калин Каменов е подписал договор за изграждане на Дневен
Коментари Харесай

Нови социални услуги ще се изградят във Враца по проект за повече от 750 хиляди лева

Кметът Калин Каменов е подписал контракт за създаване на Дневен център на поддръжка на деца с тежки множествени увреждания и на Център за социална поддръжка, оповестиха от общинския пресцентър.

Новите обществени услуги ще бъдат построени по план с финансовата поддръжка на оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020 година по процедурата "Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца ". Общата стойност на плана е 751 499 лв., допълват от общината.

Проектът цели обезпечаване на ефикасна обществена инфраструктура, предопределена за даване на нов тип услуги за поддръжка в общността и в фамилната среда. Тя ще размени институционалния модел на грижа за деца с грижа близка до фамилната среда в общността.

В началото на 2018 година община Враца получи средства в размер на повече от 815 000 лв. за създаване на Преходно жилище за деца, Наблюдавано жилище, както и Център за настаняване от фамилен вид за деца.

Общо 1 566 549 лв. ще бъдат вложени в построяването на 5 нови обществени услуги в общината. Финансовата помощ за тяхното създаване е 100 % безплатна, се прецизира в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР