Кметът Иван Тотев трябва да е братовчед на фолклорния Марко

...
Кметът Иван Тотев трябва да е братовчед на фолклорния Марко
Коментари Харесай

Журналист: Кметът Иван Тотев трябва да е братовчед на фолклорния Марко Тотев

Кметът Иван Тотев би трябвало да е братовчед на фолклорния Марко Тотев. Оня, дето все го прецаквали, тъй като бил тъп. В пловдивския вид на тотевщината обаче има безусловно идиотска оригиналност. Сутринта министърът Боил Банов хъката тъгата призна по какъв начин няма да се случат всякакви прелестни фантазии за Пловдив.
Как нито остров Адата ще стане парадайс за туристите, нито кино Космос ще излезе от разрухата, нито площадът ще бъде ремонтиран. И що няма да се случи? Двайсетте милиона за единия еднократен имидж ли ще отидат? А Тотев?

Историята с Пловдив размечтал се да стане европейска столица на културата, е безспорна алегория за несъответстващи локални администатори и техните гласоподаватели. Значи, ръководи си Тотев/ и Тотевци по огромни и дребни градове и села/, тъне в блаженство по какъв начин 300 плана и 500 събития ще тръгнат ей го на, на следващия ден, на 12 януари, кеф, майна, кеф. Отсреща му стои Манол Пейков. Интелектуалец та дрънка, плюс това жител, от горната страна на всички заможен, а не прошляк, дето дава ръчичка на кмета да пусне някоя пара я за брошура, я за друго. Говори Манол по какъв начин единствено с " естественото си обаяние " и Античен спектакъл няма по какъв начин да стане Филибето европейска сцена на културата, само че никой не му обръща внимание. Целият общински съвет ведно с Тотев са издънили тези планове, с които аплайваха за евромечтите си, пък и рецензия не ще да чуят! Да пият пловдивчани по една студена вода, че са привикнали!

А и господин министърът не е стока за хвалене. Какво значи да признае на 3 януари по тв приемника „ част от плановете очевидно все още няма да съумеят да се осъществят “! Ами това значи, господин Банов, че нито надзорът – контрол, нито ГЕРБ-овият кмет си е на място, а всичко вкупом мирише на онази комунистическа метафора със селото на Потемкин – всичко в картон, дантели и хубост, а откъм гърба воня и нелепост.

Ама за какво не слушате Манол, хора от властта, локална и държавна? Без Маноловци сте заникъде. Айде да не си скапваме настроението,че още сме новогодишни, само че на нищо не наподобява когато умният човек го натикан в джоба на властимащия и се вършат,че го няма!

Юлиана Методиева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР