Кметът Иван Портних бе гост на специално тържество по повод

...
Кметът Иван Портних бе гост на специално тържество по повод
Коментари Харесай

Откриха зала за ерготерапия в училището за деца с нарушено зрение във Варна

Кметът Иван Портних бе посетител на особено празненство във връзка откриването на зала за ерготерапия в Специалното учебно заведение за деца с нарушено зрение " Проф. доктор Иван Шишманов “ във Варна, съобщи Агенция " Фокус " . Залата е с повърхност 44 кв. м. и в нея са инсталирани сетивни панели, висящи люлки, комбинирана стена за катерене, ролкова пързалка, великански валяци и  други уреди, съобразени с възрастта, уврежданията и двигателните умения на учениците.

Вложените средства са в размер на 37 824 лв., като 18 000 от тях са обезпечени посредством акция на дарителската онлайн платформа " Подкрепи.бг “, в която се включват хора от цялата страна, сподели шефът на учебното заведение Жулиета Петкова.

Помещението ще бъде изключително потребно за възпитаници, които имат усложнения с координацията, фокусирането и организирането на дадена активност. Ерготерапията може да помогне на децата, които се затрудняват да управляват личните си дейности и държание или мъчно интегрират другите тласъци, идващи от средата. От изгода е и при образователния развой, изясни Петкова.

По-късно тя сподели оранжерията, където възпитаниците на учебното заведение засаждат и сами се грижат за растения, залата за релакс, както и Музея за история на образованието на зрително затруднените в България. Там са събрани историята и портретите на шефове и именити ученици на учебното заведение, брайлови машини, брайлови учебници и дъски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР