Кметът инж. Байрям: Миналото ни задължава да отстояваме националния идеал

...
Кметът инж. Байрям: Миналото ни задължава да отстояваме националния идеал
Коментари Харесай

Върбица се поклони пред героите на Освобождението

Кметът инж. Байрям: Миналото ни задължава да отстояваме националния блян и в бъдеще
С тържествена гала в община Върбица бе празнуван през днешния ден Националният празник 3 март. По остаряла традиция под звуците на Върбишкия духов оркестър кметът на общината инж. Мердин Байрям поведе дълга колона от признателни хора към Паметника на участниците в освободителните войните и застана на почетна стража пред него. Всеки сведе глава и остави цвете пред паметта на героите, дали живота си за свободна България.

Сред почелите празника бяха ръководителят на Общинския съвет Кадир Хасан, зам. кметът Бейсим Мустафа, секретаря на общината Къймет Узунова, общински съветници, кметовете на всички обитаеми места от общината, цялата общинска администрация, доста възпитаници и преподаватели от СУ " Паисий Хилендарский ", общественици и жители.

Венци окичиха в символ на благодарност Паметника на героите в центъра на Върбица. По мотив празника кметът инж. Байрям поздрави съгражданите си и им напомни: " Славното минало на нашия народ ни задължава да бъдем упорити в отстояването на националния блян през днешния ден и в бъдеще, както и в общата ни воля за независимост и единство, макар провокациите на съвремието.

Нека в този ден на благодарност сведем глави пред хилядите знайни и незнайни - починали за свободата на Родината ни! Нека засвидетелстваме своята безгранична синовна респект и почитание в името на мощна и щастлива България, пожелавайки си мир и ясно бъдеще! Вечна популярност и реверанс пред паметта на героите! "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР