Кметът Илко Стоянов настоя за незабавна проверка на собственици на

...
Кметът Илко Стоянов настоя за незабавна проверка на собственици на
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград иска проверка на собственици на коли с неплатен данък за повече от година

Кметът Илко Стоянов настоя за незабавна инспекция на притежатели на коли с неплатен налог МПС за повече от година, минали ГТП, оповестиха от Общината.

След като изиска инспекция на транспортни компании за отговорности към Община Благоевград, кметът Илко Стоянов изпрати незабавно писмо до Сектор „ КАТ-Пътна полиция “, с което упорства да бъде осъществен надзор и на физически лица, притежатели на моторни транспортни средства, които не са платили налозите си за повече от една година.

Направен разбор сочи, че има притежатели на коли, които макар изискуем налог за МПС, имат документ за осъществен Годишен механически обзор или ги ръководят без да са минали наложителната процедура.

С настояването следва да бъде осъществена инспекция от органите на Министерство на вътрешните работи за съществуването на условия за преустановяване на регистрация на съответните коли - служебно преустановяване и/или прекъсването им от придвижване.

Изисканите до този миг инспекции са част от система от непрекъсващи ограничения, подхванати от Община Благоевград, за реализиране на непоклатимост на институцията и обезпечаване на качествени услуги на жителите.

Общинска администрация ще продължи да следи за съблюдаване на законодателството от страна на данъчно задължените лица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР