Кметът Илко Стоянов и Нанси Шилър, президент на Фондация Америка

...
Кметът Илко Стоянов и Нанси Шилър, президент на Фондация Америка
Коментари Харесай

За първи път! Америка среща България - атрактивен фестивал в Благоевград


Кметът Илко Стоянов и Нанси Шилър, президент на Фондация „ Америка за България “ откриха първия по рода си за Благоевград фестивал „ Америка среща България “. В рамките на самодейността, която продължава през днешния ден на пл. „ Георги Измирлиев “ в Благоевград са обособени кътове, предлагащи опция за разнообразни атрактивни занимания, работилници и щандове с артикули, плод на българо-американското партньорство в областите предприемачество и бизнес с идея, културно-исторически и естествен туризъм, обучение и гражданско общество, придружени от спектакъл и музика навън, храна и питиета.

Начало на фестивала бе сложено от „ Маршируващите звезди на Златица “ – учебен оркестър по американски модел към Община Златица и СУ „ Св. Паисий Хилендарски “ – гр. Златица, които минаха през централната пешеходна зона на Благоевград и провокираха интереса на жителите на града.
На пл. „ Георги Измирлиев “ и сега са подредени шатри на ДарПазар (пазаруваш с идея, даряваш смисъл), Работилница „ Природа в кутия “ на Българска фондация Биоразнообразие, Работилница „ Направи си самичък значка с идея “ на КаритАрт, шатра на бизнесмените, шатра на Корпус за обучение и развиване, изнесен „ Музеен детски ъгъл “ на РИМ-Благоевград, фото будка с каубойска тема и други
Фестивалът е проведен от Община Благоевград и Фондация „ Америка за България “

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР