Кметът е длъжен да даде обяснение и подробности за разходването

...
Кметът е длъжен да даде обяснение и подробности за разходването
Коментари Харесай

Иван Таков към кмета Терзиев: Плащате над половин милион хонорар на адвокатска кантора, а пари за работещите в транспорта няма

Кметът е задължен да даде пояснение и детайлности за разходването на обществените средства, безапелационен е ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС

Кметът Васил Терзиев е подписал контракт за над половин милион лв. хонорар на адвокатска адвокатска фирма, а пари за работещите в градския превоз няма. Това съобщи Иван Таков, ръководител на Българска социалистическа партия - София и на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в СОС, на брифинг преди оповестената за през днешния ден, само че провалена поради липса на кворум изключителна сесия.

" Въпросите ми към кмета са напълно съответни, добави Иван Таков. - Защо дело, което е стартирано от юристите на Столична община през 2023 година, напълно неотдавна е било трансферирано на частна адвокатска адвокатска фирма. За първата инстанция пред Софийски градски съд са платени над 100 000 лева хонорар, като съвещанието, по което е представлявана Столична община е траяло към 40 минути. Съгласно контракта за идващите две инстанции Столична община се е задължила да изплати над 425 000 лева хонорар на частната адвокатска фирма. На фона на тези средства, непрекъснато ни изясняват, че пари за градския превоз няма. Е, към този момент знаем за какво няма пари. Средствата за нарастване на заплатите на работещите в градския превоз отиват за възнаграждения на частни адвокатски фирми. Това е безусловно безсрамие! ".

Иван Таков добави, че всички обвинявания към кмета Терзиев и заместниците му във връзка с превоза в София са правилни и верни. " Докато си приказваме за колчета, за маркировки и тапи по улиците и булевардите в града, едни големи средства безшумно и прикрито от общинските съветници и медиите изтичат към адвокатски адвокатски фирми и Бог знае още къде, съобщи водачът на столичните социалисти. - След това ни изясняват, че няма средства за града и за хората. Така няма да стане. Крайно време е сътрудниците от ПП-ДБ-СС, дружно с кмета Терзиев и екипа му, да схванат защо са определени и какво се чака от тях в Столична община. А общинските съветници от ГЕРБ, които за повече от 15 години не съумяха да решат нито един от огромните проблеми в София, да не ги употребяват в този момент, с цел да си вършат предизборна акция ”.

На последвалия брифинг Васил Терзиев отхвърли да отговори на въпроса на публицистите за подписания контракт с адвокатска адвокатска фирма. " Кметът е задължен да даде пояснение и детайлности. Защо подписват контракт с частна адвокатска фирма в случай, че Столична община разполага с цялостен отдел адвокати? Какви са тези фантастични възнаграждения? Столична община не е частна компания и кметът дължи пояснение за разходването на обществените средства. Няма да оставим този въпрос без отговор. Дължим го освен на работещите в градския превоз, а на всички жители в София ".

Въпреки че плануваната изключителна сесия на СОС през днешния ден пропадна поради липса на кворум, Иван Таков изясни, че свикването й е постигнало търсения резултат. " В последна сметка, бонуси за работещите в градския превоз ще има, разяснява той. - Очевидно кметът, заместниците му и сътрудниците от групата на ПП-ДБ-СС се уплашиха от справедливия яд и заканите на транспортните служащи за стачка и отпуснаха нужните средства за автотранспорта и електротранспорта. А можеше въобще да не се стига дотук, в случай че още на предходната сесия от ПП-ДБ-СС не бяха отрязали нужните 3 милиона за обещаните бонуси върху заплатите на работещите в градския превоз ".

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР