Кметът Димитър Николов изказва своята признателност към подвига на Христо

...
Кметът Димитър Николов изказва своята признателност към подвига на Христо
Коментари Харесай

Кметът на Бургас: Поклон пред подвига на Ботев и загиналите за свободата

Кметът Димитър Николов изрича своята благодарност към подвига на Христо Ботев и починалите за свободата, оповестиха от Общината.

„ Днес отдаваме респект към делото и саможертвата на една от най-ярките фигури в нашата история - тази на великия стихотворец и бунтовник Христо Ботев. Ботев е персона, която посвети напълно живота си на Отечеството, което безусловно обичаше повече от всичко друго.

Неговото огнено публицистично перо палеше духа на българския народ да се бори за свободата си. Ботев написа и едни от н ай-ярките страници в нашата литература.

Подвигът и саможертвата му постоянно ще пазят своя ореол, без значение от превратностите на времето. Затова дано през днешния ден застанем пред паметника му с дълбока благодарност и примирение.

Да оставим цвете и да си напомним безсмъртните му стихове. Нека в 12:00 часа, когато завият сирените в негова памет и в памет на починалите за свободата, да забравим за малко ежедневните си каузи и сведем глави пред техния героизъм " , се споделя в приветственото слово на кмета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР