Кметът д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова връчиха днес

...
Кметът д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова връчиха днес
Коментари Харесай

Повече от 65 човека започват работа по проект „Грижа в дома в Община Видин“

Кметът доктор Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова връчиха през днешния ден трудовите контракти на назначените на работа в границите на плана. Събитието се организира в залата на Общинския съвет.

Д-р Ценков съобщи, че напъните на общинското управление са ориентирани към обезпечаване на благоприятни условия за трудова претовареност. „ Община Видин продължава да се бори за всеки един наш съгражданин, който е в тежко състояние, с неспособност да си откри работа. И този план, по който през днешния ден ще подпишат контракти над 65 индивида, дава глътка въздух на Вашите фамилии. Отделно от това и две нови заводи ще бъдат открити и там се чакат няколкостотин работни места “ – сподели видинският кмет. Той пожела здраве, сполучлива и ползотворна работа на наетите хора.



Заместник-кметът Борисова, която е и началник на плана, показа подробна информация за дейностите по него. „ Основната цел на план „ Грижа в дома в Община Видин “ е да продължи обезпечаването на поддръжка в домашна среда за възрастни хора в неспособност за самообслужване и такива с увреждания, като по този метод се пази публичният интерес и се дава отговор на потребностите на популацията “, сподели Борисова.

По плана ще бъде обезпечена грижа в домашна среда на над 301 лица. Предлаганите услуги са следните:

- Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психическа поддръжка за възрастни хора в неспособност за самообслужване и лица с увреждания;

- Доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, както и обезпечаване на превоз на личния състав, предоставящ услугите, от/до домовете на лицата;

- Заплащане на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите);

- Предоставяне на лицата от целевата група на информация по отношение на предварителна защита и профилактика на здравето и обществено значими болести, в това число съвещания с психолог, диетолог и други експерти при нужда.

За реализиране на заложените действия се планува да бъдат назначени координатор, обществени служащи, психолози, медицински сестри, домашни помощници и други. Всички чиновници, предоставящи услугите, ще преминат образование.

След представянето на плана бяха връчени и самите трудови контракти.

Проект „ Грижа в дома в Община Видин “ се извършва по процедура BG05SFPR002-2.001 „ Грижа в дома “, финансирана от Европейски обществен фонд плюс, посредством Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 година Общата стойност на отпуснатите финансови средства е в размер на 1 608 381.46 лева, а плановите действия са за интервал от 13 месеца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР