Кметът д-р Христо Грудев обявява частично бедствено положение на територията

...
Кметът д-р Христо Грудев обявява частично бедствено положение на територията
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в община Асеновград

Кметът доктор Христо Грудев афишира отчасти бедствено състояние на територията на община Асеновград. Причината е зародили два пожара, оповестиха от пресцентъра на общината.

Единият е в мъчно налична околност - на връх „ Баба “, намиращ се над с. Бачково. Екипи на пожарната и доброволци към този момент се борят със стихията там. На помощ е изпратен и хеликоптер от Авиобаза Крумово, посредством който да бъде огледано мястото и да се направи проект какви незабавни гасителни ограничения да бъдат подхванати. Другият пожар е зародил сред селата Мостово и Врата. Към този миг там огънят е локализиран и няма заплаха за локалното население и гостите на региона. Въпреки това, към местността са ориентирани екипи на пожарната, за недопускане разгръщане на огъня. 

Доброволно формирование (ДФ) „ Асеневци “ към община Асеновград също е мобилизирано и доброволците са в подготвеност да оказват всевъзможен тип помощ на органите на реда. Кметът на общината е в непрестанен контакт със заместващия административния шеф – гл. инсп. Васил Димов, с РСПБЗН в града, с Държавно горско стопанство (ДГС) - Асеновград и с кметовете на обитаемоте места. Д-р Грудев следи обстановката персонално. Актуална информация по тематиката може да проследявате на уеб страницата на община Асеновград от време на време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР