Кметът д-р Христо Грудев днес даде официален старт на изграждането

...
Кметът д-р Христо Грудев днес даде официален старт на изграждането
Коментари Харесай

Стартира строежът на нова детска градина в Асеновград

Кметът доктор Христо Грудев през днешния ден даде формален старт на построяването на нова детска градина, находяща се кв. " Изток " в Асеновград ". Той показа че " с положително възприятие започваме строителството, да го приключим с положително възприятие, да се радват нашите съграждани, децата да учат и да бъдат възпитавани при хубави условия и с божията помощ с майсторството на строителите напред. Честито да е! ".
 
 Д-р Христо Грудев Д-р Христо Грудев Източник: Община Асеновград
Кметът разясни още: " За следващ път имам опция по време на моят мандат да направя първа копка на нова детска градина. Първият път беше тази в кв. " Запад ", в този момент е тази в кв. " Изток ". Ние наблюдаваме броя на децата, които имат потребност от детски ясли, детски градини и стигнахме до извода, че би трябвало да се построи нова база, в която децата да бъдат обгрижвани. Новата постройка ще приема деца от ясленска група и детска възраст. 128 деца ще са. Съвременна нова постройка. Тук ще има и кухненски блок, съвременен, актуален. Ще има и басейн. На това място съвсем се построи нов квартал ( " Баделема " ). Имаме заложени средства в капиталовата стратегия, с които да облагородим инфраструктурата на този квартал. Изградихме и новата улица " Отец Паисий ", подменихме и увеличихме дебита на каналния колектор. Целта беше да поеме инфраструктурно всички тези нови здания, които се построиха в близост. Финансирането е държавно. До тук имаме 3 млн. лева Докато правим всички тези законови процедури цената на строителството се увеличи и ще търсим способи за в допълнение финансиране ".
 
Главната цел от реализацията на плана е да се построи напълно нова детска градина с 6 групи, кухненски блок, физкултурен салон, закрит басейн, дворно пространство със съответните детски площадки, ограда и изцяло обзавеждане и съоръжение - кухненско, спално, на пространства, свързани с възпитанието и образованието на децата, на детски кътове за игра, дворно пространство, училищен пространства и др.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР