Кметът Благомир Коцев трябва веднага да изпълни решението на Върховния

...
Кметът Благомир Коцев трябва веднага да изпълни решението на Върховния
Коментари Харесай

ГЕРБ - Варна искат кметът да разпореди слагането на забранителните знаци за коли на входовете на Морската градина

Кметът Благомир Коцев би трябвало незабавно да извърши решението на Върховния административен съд (ВАС) за възбрана за влизане на колите в Морската градина.

Това декларират в позиция до медиите съветниците от ПГ на ГЕРБ в Общинския съвет.

Те показват, че със свое определение от 18 декември, което не предстои на обжалване, съдът анулира прекъсването на предварителното осъществяване на Генералния проект за организация на придвижването.

Забраната за коли е призната с решение на Общинския съвет, а определението на Върховен административен съд значи, че е настояща. Тя се отнася и за алеята към Зоопарка и заведението, благосъстоятелност на фамилията на Благомир Коцев, пишат още съветниците.

Според тях кметът е задължен незабавно да разпореди слагането на забранителните знаци за коли на входовете на Морската градина.

" Ако кметът още през днешния ден не извърши решението на Върховен административен съд, групата на ГЕРБ ще сезира прокуратурата за изострен спор на ползи ", се споделя още в позицията.

Позицията на ПГ на ГЕРБ в локалния парламент идва ден откакто Благомир Коцев заяви посредством обява в обществените мрежи, че от 27 декември се възвръща " контролът на входовете към Делфинариума, към Хоризонт и Зоологическата градина посредством физическо наличие на общинска полиция ".

Ето какво написа Коцев:

На 25 декември още сутринта сутринта разпоредих общинска полиция да следи за реда и да глоби нарушителите, които стопират по алеите и тревните площи.

В допълнение на това от през днешния ден възвръщаме и контрола на входовете към Делфинариума, към Хоризонт и Зоологическата градина посредством физическо наличие на общинска полиция, като коли ще се позволяват единствено до съществуващите паркоместа.

КПП ще бъде възобновен на входа на Делфинариума, с цел да предотврати водачите да влизат в парка без съображение, създавайки тапи на входа.

Полицаите от общинска полиция ще наблюдават за влизащите коли и ще връщат всеки, който няма обезпечено паркомясто и основателна причина да бъде позволен. Входът откъм Зоопарка също е стеснен до съществуващите паркинги и ще остане по този начин до трайното и стабилно решение за цялостното ограничение на колите в парка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР