Кмет защитава осъден убиец и твърди, че съдът го е

...
Кмет защитава осъден убиец и твърди, че съдът го е
Коментари Харесай

Скандал! Кмет обяви за невинен осъдения убиец-циганин, съсякъл с брадва комшия

Кмет пази наказан палач и твърди, че съдът го е пратил зад решетките незаслужено. Това стана ясно по време на делото за условно предварително освобождение на Митко Дяков, написа "Флагман ".

Той е зад решетките от април 2015 година, защото забива секира в главата на собствен съселянин след скандал. Жертвата Али Карък оцелява по знамение след 4-часова интервенция в УМБАЛ-Бургас.

Заради зверството Дяков получава 8 години затвор. Той изиска да излезе на независимост две години по-рано. Но по-време на съвещанието станаха известни прелюбопитни детайлности от отношението на кмета на сунгурарското с. Грозден Цонко Беев към наказания палач.

„ От друга страна, поради многочислените молби на кмета на това обитаемо място до Началника на Затвора в Бургас, с които моли Дяков да бъде пускан по най-различни мотиви, и в които ясно показва персоналното си мнение, че наказаният е почтен, а правозащитните органи са позволили неточности, постанова се извод, че представителят на локалната изпълнителна власт не би работил независимо при възможен нов спор сред двете фамилии и не би спомогнал за спокойното и законосъобразно споразумяване на към момента съществуващите междуличностни спорове в селото “, оповестява в претекстовете си окръжният арбитър Ангел Гагашев.

В момента кмет на с. Грозден, което се намира в Община Сунгурларе, е Цанко Беев от Движение за права и свободи. На изборите през 2015 година той бие тогавашния кмет от ГЕРБ Мария Димитрова с 54 гласа. Така Цанко застава отпред на селото единствено няколко месеца откакто Митко е пратен зад решетките. Любопитна детайлност е, че той е брат на скандалния тотомилионер Найден Беев.

„ С кмета на Грозден се познавам, откогато съм роден – той е от същото село. Когато бях в домакински отпуск, се виждах с него. На „ Здравей-здрасти “ сме. Не сме обсъждали въпроса за осъждането ми с кмета. От едно село сме и се познаваме с него “, сподели в правосъдната зала Митко Дяков.

Не е ясно за какво кмет взема решение да се бърка в работата на съда и дефинира неговите решения за несправедливи. Поведението на Беев и честите отпуски на палача му Митко очевидно тормозили жертвата Али Карък, който от своя страна почнал да написа възражения против премиите и смяната на режима на наказания.

„ Към сегашния миг, като риск за обществото при условно предварителното освобождение на ограничения от независимост Дяков, съдът регистрира и събитието че наказаният би живял в едно и също обитаемо място с потърпевшия. Рискът е в няколко насоки – от една страна, явно е, че потърпевшият и неговото семейство към момента не са преодолели породената им с закононарушението прочувствена контузия.

Обстоятелството, че потърпевшият и наказаният живеят в малко по население населено място, предпоставя честите им срещи там “, разгласи арбитър Гагашев, преди да отхвърли молбата за предварително освобождение на Дяков.

Срещу настояването се опълчи и прокурор Мануил Манев. Той регистрира тежкото закононарушение, за което е наказан пандизчията, както и че той не е съумял да даде задоволително задоволителни доказателства за своето коригиране.

Дяков въпреки всичко съумява да редуцира съвсем 2 години от присъдата си с работа. Само 6 месеца след влизането си в пандиза, той стартира работа в кухнята. Не след дълго режимът му е изменен от непоколебим на общ.

Припомняме, че цялото село Грозден настръхна на 15-ти май 2012 година след кървавата кавга сред 2 съседски семейства, която безусловно избухнала от нищото.

Във въпросния ден бащата на потърпевшия Али бил поставил масичка на тротоара и хапвал, до момента в който следил пешеходците. Изведнъж колата на Митко Дяков профучала по пътя, а вода от локвата на асфалта напръскала възрастния мъж и софрата му. Той видял, че зад кормилото е 14-годишният наследник на Митко - Дяко Дяков. Момчето постоянно карало бащиното БМВ 316, без значение че нямало брошура, минавало с гневна скорост улиците.

Бащата на Али отишъл в къщата на Митко, с цел да потърси отговорност и преднамерено го попитал кой е карал БМВ-то. Дяков вдигнал скандал. Близките му също се нахвърлили с гняв върху възрастния мъж. Взели брадви, мотики и лопати, почнали да го удрят.

„ Дай брадвата, ще му счупя краката ", споделил братът на Митко Дяков и счупил с тъпата част на брадвата предното стъкло на автомобила му.

Али научил от другар за нападението и незабавно се притекъл на помощ на татко си.

„ Защо биете татко ми!”, извикал той, когато дошъл на мястото.

В това време Митко Дяков, както държал брадвата в ръцете си, без каквато и да е причина я вдигнал и блъснал с острата й част Али Карък по лицето. Ударът попаднал върху лявата част на челото и лявото око. Карък паднал на земята, като коленичил надясно и почнал да вика от болежка, а от раната почнала да шурти кръв.

През това време майката и бащата на рома Митко крещели: „ Удряйте, убийте ги! " Циганките хвърляли керемиди върху околните на Али.

Лекарите по знамение съумели да спасят живота му, само че Али ще остане кьорав с лявото око, а големият белег ще му припомня за случая.

Заради зверството Бургаският областен съд дава 8 години затвор на Митко Дяков. Той е приет за отговорен по обвиняване в ликвидиране по хулигански подбуди, което останало незавършено по независещи от нападателя аргументи. По време на целия развой Дяков твърди, че е почтен и желае условна присъда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР