Кмет задържа група нелегални мигранти, нахрани ги, осигури им медицинска

...
Кмет задържа група нелегални мигранти, нахрани ги, осигури им медицинска
Коментари Харесай

Кмет на бургаско село задържа сам група мигранти, нахрани ги и им осигури медицинска помощ

Кмет задържа група незаконни мигранти, нахрани ги, обезпечи им здравна помощ и ги съобщи на Гранична полиция. Случката се разиграва в бургаското село Трояново, предава.

След последната промяна в Министерство на вътрешните работи там полицейското ръководство беше закрито. Кметът на с. Трояново Димитър Николов залавя трима мигранти, а на път за селото - още трима. Това се случва, откакто в сряда поданици подават сигнал.

" Докарах ги в селото, бяха много изнемощели, нахранихме ги, дадохме им вода. На eдиния оказахме първа помощ, защото беше ухапан от куче ", съобщи Димитър Николов, кмет на с. Трояново. След това се обажда на 112.

Заловените мигранти са две групи - трима сирийци и трима афганистанци. Те са оставени на пътя от други хора. Местните хора описват, че случаите на незаконни мигранти към село Трояново зачестяват. Вероятно една от аргументите е, че селото е наоколо до Автомагистрала " Тракия ".

" Често попадам на такива групи мигранти, като ни видят с трактора и се скриват в гората ", споделя Васил, гражданин на селото.

По думите на кмета в селото се усеща липса на полицейско наличие.

Само през вчерашния ден районната прокуратура в Бургас е повдигнала обвинявания за нелегално подкрепяне на мигранти на 8 каналджии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР