Кмет в Мексико се ожени за крокодил на традиционна церемония,

...
Кмет в Мексико се ожени за крокодил на традиционна церемония,
Коментари Харесай

"Обичаме се с момичето принцеса": Кмет се ожени за крокодил в Мексико

Кмет в Мексико се ожени за крокодил на обичайната гала, за която се счита, че носи шанс на „ очевидците на бракосъчетанието “.

Виктор Юго Соса се венча за влечугото, наречено Алисия Адриана, до момента в който пресъздава обред на предците.

Местните хора назовават каймана „ момичето принцеса “, а съгласно кмета двамата се обичали.

Гостите на церемонията пляскаха и танцуваха в югозападнато градче Сан Педро Уамелула, до момента в който двойката встъпваше в брак.

„ Поемам отговорност, тъй като се обичаме. Това е значимото. Не можеш да бъдеш в брак без обич. Вече съм с момичето принцеса “, разяснява Виктор Юго Соса. Той е сниман по какъв начин целува животното по главата.

По-късното влечугото било приспано

Брак сред мъж и женски кайман е имало на това място и преди 230 години в чест на мира сред локалните групи Чонтал и Хуаве.

Кметът, представляващ краля Чонтал, се дами за влечугото, символизиращо момичето принцеса Хуаве. Така двамата основават съюз сред двете общности.

При церемонията, състояла се преди дни, животното е носено от къща на къща, а локалните го вземат на ръце и танцуват с него.

„ Невестата “ на Виктор Соса е облечена в зелена пола и бродирана туника, към главата си има венец от цветя, а муцуната ѝ е затворена, с цел да няма инциденти преди брака.

По-късно тя е пременена в бяла булчински рокла и воал и е отведена в локалното кметство за сватбата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР