Кмет съм на Карнобат, а Миню Стайков е работодател, не

...
Кмет съм на Карнобат, а Миню Стайков е работодател, не
Коментари Харесай

Кметът на Карнобат: Миню Стайков е коректен данъкоплатец, помага на общината

Кмет съм на Карнобат, а Миню Стайков е шеф, не сме другари, само че се познаваме добре. Това сподели в предаването " Тази заран " по bTV кметът на града Георги Димитров, откакто през вчерашния ден прокуратурата влезе във " Винпром Карнобат " по следствие на незаконна група за пране на пари и укриване на налози в огромни размери. Бяха задържани над 10 души, измежду които и предприемачът Миню Стайков.

В основата на арестите и претърсванията е разкритата незаконна фабрика за произвеждане на цигари преди 2 месеца. Собственик на помещението е синът на кмета на Карнобат – 37-годишният Иван.

Сградата е отдаденa чартърен на компания преди 2 или 3 година за складова и индустриална активност. Лично аз не съм виждал контракта, сподели пред bTV Георги Димитров. По думите му договорът не е подписан с портиера, както се твърди, а с компания от Стара Загора. 

Той удостовери, че портиерите на входа на целия обект са служащи на сина му и той заплаща техните заплати и осигуровки. " Неговите изказвания са, че той в никакъв случай не е знаел за това произвеждане. Сигурен съм, че Иван не се познава персонално със Стайков. Аз се познавам със Стайков ", сподели още Георги Димитров.

Кметът означи също, че синът му не е виждал помещението от вътрешната страна. " Влизал е преди една седмица, откакто към този момент е било опразнено. Машините са били изнесени незабавно след инспекцията, останали са климатици, кашони, вижда се кухненски блок, кревати и така нататък ", уточни Георги Димитров.

Кметът на Карнобат дефинира Миню Стайков като правилен поданик и призна, че предприемачът е подпомагал общината. Сумите не са огромни, за празници част от разноските се поемат от компаниите на Стайков, означи Георги Димитров.

Все още се чака да стане ясно какви обвинявания ще бъдат повдигнати на задържаните след вчерашната акция. Тази заран пред " Винпром Карнобат " е умерено и не се виждат униформени и въоръжени. Винпромът към този момент работи, мелничният комплекс също.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР