Кмет от Старозагорско е с повдигнати обвинения за купуване на

...
Кмет от Старозагорско е с повдигнати обвинения за купуване на
Коментари Харесай

Кмет от Старозагорско е обвиняем за купуване на гласове

Кмет от Старозагорско е с повдигнати обвинявания за пазаруване на гласове, оповестиха от прокуратурата. Разследващите разполагат със свидетелски показания на над 10 души, дадени пред арбитър, които настояват, че са им предлагани пари, с цел да гласоподават за избрана партия. При обиски са открити 10 хиляди лева и лист с гласоподаватели. Името на кмета не се оповестява, единствено буквите му – М.Ц. Единственият кмет на община в региона, чието име съвпда с тях, е този на Гурково - Мариан Цонев. В четвъртък той съобщи пред БНР, че е бил извикан на разпит.

Парите са раздавани в ромска махала на града. Над 20 дупи са декларирали, че са получили по 50 лева, пишат от прокуратурата.

" Било им обещавано също разрешаване на проблеми с регулация на парцели и създаване на водопроводна мрежа. Отправяни били и закани към тях ", декларират проверяващите.

Делото е почнало в Казанлък, само че по-късно е пратено по подготвеност с София.

През последните няколко дни Министерство на вътрешните работи е изключително интензивно по линия на пазаруване на гласове. В началото на месеца бе оповестена огромна интервенция против търговията с избор. Оттогава бяха тествани няколко хиляди души, както и компании – най-вече заложни къщи и сдружения за бързи заеми. Всеки ден има акции в ромски махали. Арестувани за по 24 часа бяха няколкостотин души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР