Кмет на село забрани на живущите там да умират. .

...
Кмет на село забрани на живущите там да умират. .
Коментари Харесай

Кмет забрани на хората в село да умират. Така ще бори демографската криза

Кмет на село забрани на живущите там да умират.. Става въпрос са село Върбово, община Чупрене. Ясно е, че популацията на страната ни изчезва. Най-силно това се усеща във Видинско, където живеят малко под 76 хиляди души. Това е и най-малката област в България след резултатите от последното броене.

През последните години във Върбово хората там ги няма и къщите са доста повече от жителите.

“Няма никой нагоре, ние сме единствено. Тук има едни хора от София, които са тук към този момент, тук изпод няма. На площада сме единствено ние и някъде тук там да има хора “, твърди Борислав Динков, гражданин на село Върбово.

В обитаемото място живеят толкоз
хора, колкото в един дребен блок в столицата
или към 60 души. Средната им възраст е 70 години. Някога в селото живеели над 1500 души, учебното заведение било цялостно, имали даже и кино.

“До седми клас е имало деца. Моя набор сме били 19 деца в клас, а в този момент е запустяло и няма нищо “, споделя Борислав.

Преди години в къщите се чувало диалект, в стаите светело, а по улиците играели деца. Сега са запустели, в тях има плевели вместо фамилии и от домовете се демонстрират единствено катинарите.

В област Видин има обитаемо място в което живее единствено с един гражданин. 90 от селата са под 200 души. А в цялата община Бойница, която е и най-малката живеят към 780 мъже и дами. Във Върбово животните постоянно запълват неналичието на хора. В техните очи локалните виждат своите близки, които не са до тях.
Кметският наместник на това село забранил на хората да умират.
“От както съм наместник единствено двама души съм изпратил и ненапълно се гордея с това, колкото по-малко, толкоз по-добре. Но станаха доста хора в напреднала възраст и ще намалеем още в околните години. Не ги позволяваме “горе ”, да си стоят у дома “, безапелационен е Младен Георгиев, кметски наместник на селото.

След 10 години, дребното останали поданици на Върбово предвиждат, че в селото няма да остане съвсем никой.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР