Кмет на село плати годишната винетка за автомобила си с

...
Кмет на село плати годишната винетка за автомобила си с
Коментари Харесай

Kмет плати винетката си с 6 килограма стотинки, бесен заради лошите пътища

Кмет на село заплати годишната винетка за автомобила си с 6 кг стотинки. Това е самобитен митинг против неприятното положение на пътищата в родния му край. До тази последна стъпка се стигнало, откакто години наред никой не обърнал внимание на дупките и те от ден дневно ставали все по-дълбоки. Цитиран от БНР, кметът приканва свои съселяни да последват образеца му, а в случай че и това не даде резултат, да извикат Бойко Борисов.

Село Кран е покрай границата с Гърция. Пътят до него е стеснен, планински и по него мъчно се разминават две коли. А когато е посипан с дупки, пътуването е извънредно мъчно. През зимата пътят е като автомагистрала, тъй като неравностите са покрити със сняг. Но когато се стопи, дупките са станали още по-големи. Най-потърпевши са децата. Всеки ден те пътуват с километри до учебно заведение и детска градина в прилежащи села. Местните хора споделят, че все едно са в каруца.

Децата към този момент упрекват родителите си за положението на пътя. Така направила 6-годишната щерка на кмета Мустафа Хюсеин.

Проблемите с пътя са от 10 години. Местните създали подписка до разнообразни институции. Включили се над 17 00 души. А преди 2 години се подвигнаха на митинг, навръх първия образователен ден.

За да обърне внимание на казуса, кметът Мустафа Хюсеин избра ексцентричен метод. Той заплати годишната винетка за автомобила с цяла торба стотинки. Занесе я в пощата на село Тихомир.

Сега жителите на село Кран чакат решение. В противоположен случай се готвят още веднъж да стачкуват. Обмислят и протест на изборите на 4 април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР