Кмет на град Муланай в провинция Кесон, Филипините, нареди на

...
Кмет на град Муланай в провинция Кесон, Филипините, нареди на
Коментари Харесай

Филипински кмет към служителите си: Усмивка или глоба

Кмет на град Муланай в провинция Кесон, Филипините, подреди на чиновниците да се усмихват– в противоположен случай рискуват да бъдат санкционирани. Предупреждението е част от напъните за възстановяване равнището на услугите, предоставяни от локалната власт, заяви БГНЕС.

Аристотел Агире вкара " политиката на усмивката " този месец, откакто постави клетва като градоначалник.

Политиката би трябвало да бъде възприета " по време на обслужването на хората, с цел да се придаде откровеност, като се показва успокоение и другарска атмосфера ", се споделя в заповедта на кмета.

Агире съобщи, че мярката е в отговор на недоволствата на локалните поданици, най-вече производители на кокосови орехи и риболовци, за недружелюбното отношение, което получават от чиновниците на кметството, когато отиват да платят налозите си или да потърсят помощ.

Някои от гласоподавателите вървели по един час пешком от отдалечените си села, с цел да стигнат до кметството.

" Когато дойдат, те са ужасени от отношението на хората, с които подписват покупко-продажби ", споделя Агире.

Агире, който преди да се кандидатира за кмет е работил като терапевт, желае да " промени отношението на нашите държавни чиновници ". " Трябва да бъдем община, другарски настроена към бизнеса ", сподели Агире - наследник на някогашен министър на правораздаването в администрацията на някогашния президент Родриго Дутерте.

Служителите, които не извършват заповедта, могат да бъдат санкционирани с равностойността на шест месечни заплати или да бъдат отстранени от работа.

Запитан по какъв начин ще се ползва правилото, когато филипинците към момента са задължени да носят маска на лицето си на публични места, Агире съобщи, че хората могат да усетят дали някой им оказва помощ откровено.

" Не мисля, че ще стигнем до този миг ", сподели Агире за вероятните санкции.

" Това е просто с цел да изпратим положителни трептения на нашите чиновници и гласоподаватели ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР