Кмет на ГЕРБ репресира кмет на Републиканци за България в

...
Кмет на ГЕРБ репресира кмет на Републиканци за България в
Коментари Харесай

Кмет на Цветанов бил репресиран от ГЕРБ с двойно по-ниска заплата

Кмет на ГЕРБ репресира кмет на " Републиканци за България " в община Септември , област Пазарджик, оповестиха от партията на Цветан Цветанов.

От групировката изясняват, че някогашният кмет на село Ветрен дол Димитър Христосков минал от Политическа партия ГЕРБ към " Републиканци за България " и на частичните локални избори на 28 февруари победил претендента на ГЕРБ Нина Георгиева, след което се явил на балотаж с претендента Александър Андреев, повдигнат и подсилен от Българска социалистическа партия и Политическа партия. На 6 март Христосков бил определен за кмет на обитаемото място, само че това се оказало неловко за кмета на Община Септември Васка Рачева.

" След като не съумяха да наложат техния претендент, за какво да не тормозят този на друга партия. Това става видно от последното предложение на кмета на община Септември до Общинския съвет за заплатите на кметовете на обитаеми места на територията на общината ", декларират от " Републиканци за България ".
 Кметът на Ветрен дол се снабди с три акта
Кметът на Ветрен дол се снабди с три акта

Причините - нерегламентирани палежи и проблеми с персонална карта

Според партията в община Септември единствено и само заплатата на кмета на село Ветрен дол Димитър Христосков е най-ниска и то двойно - 910 лева, спрямо възнагражденията на всички останали управници на села. При население на Ветрен дол от 1550 души, възнагражденията даже на назначените кметски наместници на селата Славовица и Горно Вършило били по-високи, при население от 350 и 37 души - 960 лева Заплатите на кметовете на останалите обитаеми места в общината по данни на " Републиканци за България " варират от 1630 до 1860 лева

" Как се стигна до това никой не разяснява, а се бърза да бъде признато от Общинския съвет. Ситуацията е такава, че кметът на Ветрен дол е с отсечен на половина щат.

И по този начин на всички останали кметове на територията на региона възнагражденията са увеличени, а във Ветрен дол или е най-удобно за избрани кръгове кметът да е " осъден " с половин заплата , или политическото изтощение води до това да се вкарват за гласоподаване в локалния парламент непозволени хонорари. Положението е - този не е от нашите, разясняват с отвращение ветрендолци ", настояват от партията.

От " Републиканци за България " питат: " Кой разпореди най-ниско заплащане за кмета на Ветрен дол от цялата община Септември? Кой ще поеме отговорност дългогодишният кмет, който е работил за просперитета на жителите на Ветрен дол, за възстановяване изискванията за живеене в него и желае да продължи да го прави, да не е ощетен поради политическа принадлежност и пробутване непозволено на оферти, които не дават отговор на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация и редица други? "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР