Кмет на ГЕРБ репресира кмет на Републиканци за България в

...
Кмет на ГЕРБ репресира кмет на Републиканци за България в
Коментари Харесай

Кмет на ГЕРБ репресира кмет на Републиканци за България

Кмет на ГЕРБ репресира кмет на Републиканци за България в община Септември, област Пазарджик.

До тук се стигна откакто Димитър Христосков, някогашен кмет на село Ветрен дол от Политическа партия ГЕРБ, мина към Републиканци за България и на частичните локални избори на 28 февруари победи претендента на ГЕРБ Нина Георгиева и отиде на балотаж с претендента Александър Андреев, повдигнат и подсилен от Българска социалистическа партия и Политическа партия.

На 6 март т.г. Димитър Христосков беше определен за кмет на обитаемото място от Републиканци за България и това се оказа по този начин неловко за кмета на община Септември Иванка Вощанска.

След като не съумяха да наложат техния претендент, за какво да не тормозят този на друга партия. Това става видно от последното предложение на кмета на община Септември до Общинския съвет за заплатите на кметовете на обитаеми места на територията на общината.

Бърз обзор демонстрира, че кметската заплата единствено и само на кмета на село Ветрен дол Димитър Христосков е най-ниска и то двойно – 910 лева, спрямо възнагражденията на всички останали управници на села. При население на Ветрен дол от 1550 души, възнагражденията даже на назначените кметски наместници на селата Славовица и Горно Вършило са по-високи от определения властник при население от 350 и 35 души.

Как се стигна до това никой не разяснява, а се бърза да бъде признато от Общинския съвет. Ситуацията е такава, че кметът на Ветрен дол е с отсечен на половина щат.

И по този начин на всички останали кметове на територията на региона възнагражденията са увеличени, а във Ветрен дол или е най-удобно за избрани кръгове кметът да е „ осъден “ с половин заплата, или политическото изтощение води до това да се вкарват за гласоподаване в локалния парламент непозволени хонорари. Положението е – този не е от нашите, разясняват с отвращение ветрендолци.

От Републиканци за България питаме: Кой разпореди най-ниско заплащане за кмета на Ветрен дол от цялата община Септември? Кой ще поеме отговорност дългогодишният кмет, който е работил за просперитета на жителите на Ветрен дол, за възстановяване изискванията за живеене в него и желае да продължи да го прави, да не е ощетен поради политическа принадлежност и пробутване непозволено на оферти, които не дават отговор на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация и редица други?
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР