Ключово значение ще играе споделената инфраструктура (снимка: CC0 Public Domain) Правителството

...
Коментари Харесай

Япония ще гони пълно 5G покритие до края на 2030 г.


Ключово значение ще играе споделената инфраструктура (снимка: CC0 Public Domain)

Правителството на Япония чака 5G покритието в страната да обхване 99% от популацията до края на фискалната 2030 година, заяви Japan Times. Министър-председателят Фумио Кишида разгласи тази цел на съвещание на държавен панел, който се събра да разиска самодейността „ нация – цифрова градина “, ориентирана към възкръсване на районните стопански системи посредством потреблението на цифрови технологии.

Кишида сподели също, че държавното управление му ще направи оптичните информационни мрежи налични за 99,9% от семействата в Япония до края на фискалната 2027 година Наред с това членовете на панела реализираха съглашение да насърчат няколко компании да работят взаимно за построяването на 5G и оптични мрежи в по-слабо обитаеми региони, където частните оператори не обезпечават покритие.

Мобилните оператори в Япония дадоха приоритет на разширението на мрежите си в градските региони след стартирането на 5G през 2020 година Въпреки това единствено 30% от популацията има достъп до новата технология сега.

Според отчета, японското държавно управление има проекти да задели спомагателни 5G честоти на операторите, с цел да усилят покритието на 5G мрежите си. Правителството също по този начин има намерение да предложи дотации за инсталиране на базови станции във високопланински региони и отдалечени острови в Япония.

Ключова тактика за постигането на положително 5G покритие ще бъде потреблението на споделена инфраструктура – наклонност, присъща за японския пазар, която и други страни се пробват да приложат. При нея инсталирането и поддържането на базовите станции се прави от един оператор, а по-късно клетката се употребява „ чартърен “ от телекомите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР