Ключовите политики от предизборната си програма представи днес ГЕРБ по

...
Ключовите политики от предизборната си програма представи днес ГЕРБ по
Коментари Харесай

ГЕРБ: Запазваме нивата на данъците, повишаваме доходите

Ключовите политики от предизборната си стратегия показа през днешния ден ГЕРБ по време на среща с КНСБ. Инвестициите в образованието и опазването на здравето, неповишаването на налозите, растежа на стопанската система и политиката по приходите бяха във фокуса на срещата. По-рано през днешния ден ръководителят на ГЕРБ и министър председател Бойко Борисов също беседва с президента на КНСБ Пламен Димитров за постигнатото от държавното управление в границите на мандата и обезпечената постоянна основа, върху която могат да бъдат осъществени бъдещи управнически политики.

" От няколко месеца работим по управническата стратегия, всяко число в нея е основано на действителни планове и на увереност, че те могат да бъдат реализирани. Ние не сме чудотворци, реализираме резултати с работа ", уточни претендентът за депутат, лидер на листата на ГЕРБ в Габрово и вицепремиер Томислав Дончев по време на срещата на ГЕРБ с КНСБ. Дончев посочи, че за ГЕРБ образованието е стратегически и народен приоритет. " Ще продължим да влагаме и през идващите години, тъй че разноските в тази сфера да доближат 5% от Брутният вътрешен продукт. Пет пъти ще набъбнат и обществените разноски към бизнеса за нововъведения. Залагаме също продължаващ растеж на приходите, ще произвеждаме квалифицирани фрагменти, каквито пазарът на труда търси ", посочи още Томислав Дончев.

ГЕРБ не планува повишение на налозите и ще отстоява запазването им на сегашните равнища. Владислав Горанов посочи, че актуалният модел на данъчна система се е потвърдил като работещ и в идващите няколко години не следва да се вършат основни промени в данъчната политика. Горанов подсети също за огромната евроинтеграционна победа през миналата година, когато България влезе в " чакалнята " на Еврозоната и Банковия съюз. Както до момента, политиката по приходите също ще продължи да бъде във фокуса на ГЕРБ и през идващите години.

 Снимка: ГЕРБ

" Предвиждаме минималната работна заплата да стане 500 евро, а междинната - 1000 евро. Пенсиите на над 2 млн. възрастни хора ще бъдат годишно обновени ", уточни лидерът на листата на ГЕРБ в Добрич и министър на труда и обществената политика Деница Сачева. Сачева означи, че огромна промяна на модела на обществено подкрепяне ще обезпечи по-целенасочено и фокусирано подкрепяне на близо 350 000 фамилии всеки месец. " Не може да приказваме за качествена обществена политика и обществени услуги, в случай че не подобрим изискванията на труд, заплащането и кариерното развиване на обществените служащи.

В нов КТ ще бъдат регламентирани гъвкавото работно време и отдалечената работа. Ще се финансира построяването на платформа за прогнозиране на работните места на бъдещето и нужните за тях умения. С това ще се подкрепи квалификацията, преквалификацията и бързата промяна на специалност на към 300 000 души. Сачева добави още, че 160 000 души, които нито учат, нито работят, ще бъдат разпознати и включени на пазара на труда. Почти 1,6 млн. души ще бъдат подготвени на цифрови умения, като за задачата ще бъдат основани 760 цифрови клубове, заяви още Деница Сачева.

 Снимка: ГЕРБ

" Нашата упоритост е Брутният вътрешен продукт на страната да нарасне до 100 милиарда евро до 2025 година и в същото време с това да трансформираме стопанската система ", съобщи претендентът за депутат от ГЕРБ и министър на стопанската система Лъчезар Борисов. Той посочи дейната работа на държавното управление в региона на насърчаването на вложенията и уточни, че единствено от началото на рецесията има сертифицирани планове за 1,6 милиарда лв..

Върху основаването на условия за налично, дейно и съвременно опазване на здравето за всички подчертава претендентът за народен представител, лидер на листата на ГЕРБ във Варна и Велико Търново и министър на опазването на здравето Костадин Ангелов. ГЕРБ подсигурява по-високи приходи за работещите в системата на опазването на здравето, които ще се реализиран посредством увеличение на цените на клиничните пътеки в условия на градивен разговор със съсловните организации и с увеличение на държавната дотация, ориентирана към финансирането на лечебни заведения по линия на Наредба 3.

Бърз достъп, качествено лекуване и грижа за възобновяване - посредством довеждане докрай на промените в незабавната помощ и модернизиране й, ускорение на дигитализацията на опазването на здравето и приоритизиране на медицинските специалности са също част от главните цели на ГЕРБ в бранш опазване на здравето, уточни Костадин Ангелов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР