Ключовите моменти от дейността на Областна администрация Сливен през месец

...
Ключовите моменти от дейността на Областна администрация Сливен през месец
Коментари Харесай

Минчо Афузов отчете дейността на Областна администрация Сливен за февруари 

Ключовите моменти от активността на Областна администрация Сливен през месец февруари:

Организирана бе работна среща за обмисляне на дейностите по основаване на новата Национална карта на обществените услуги. Изработването ѝ е комплициран развой, обвързван с набиране на настояща статистическа информация за здравния и демографски статус на популацията от общините, осъществяване на разбор и обмисляне на потребностите от обществени и интегрирани здравно-социални услуги на общинско и регионално равнище. Окончателният регионален документ ще бъде препоръчан за включване в Националната карта на обществените услуги.

Заместник-областният шеф Антоний Андонов взе присъединяване в двудневна национална ученическа конференция под надпис " Васил Левски - вулкан от човещина " в град Котел. Присъствието на този неповторим училищен конгрес бе знак за безрезервната институционална поддръжка към родолюбивите инициативи на младежите.

Състоя се среща с млекопроизводители от област Сливен във връзка влошаващата се обстановка с изкупуването на мляко. Проблемът е всеобщ и бъдещето на българското, същинско и качествено мляко е сложено под въпрос. Едновременно с ниските изкупни цени, фермерите са принудени да удържат и натиска на нарасналите цени на фуражите, горивата и растежа на работните заплати - поради недостига на работна ръка. В тази връзка инициирахме съответни стъпки на национално ново за възстановяване на обстановката.

Проведено бе съвещание на Постоянната комисия по претовареност към Областния съвет за развиване на област Сливен. В хода на съвещанието бе показана информация за осъществения план-прием за образователната 2022/2023 година и бе презентиран планът за банкет в профилираните и професионални гимназии, междинните и обединени учебни заведения в област Сливен за образователната 2023/24 година. По време на съвещанието бяха коментирани въпроси, свързани с неналичието на добре подготвени фрагменти за някои индустриални действия, както и казусът с ниската мотивация и посещаемост на образователните занятия. За нас, като Областна администрация, мотивацията, посещаемостта, образованието като цяло са един от най-важните цели.

На специфична конференция бе регистрирана активността на Областна администрация Сливен през 2022 година Въпреки разнопосочните вътрешни и световни провокации, Областна администрация, в дух на последователност и отговорност, се оправи доста добре със своите отговорности и съумя да реши редица проблеми, свързани с живота на хората от област Сливен: обезпечена бе проходимостта на пътя за село Стара река, обезпечени бяха доставките на дърва за отопление в обитаемоте места, почистени бяха рискови за наводнения речни корита и канали, положени бяха старания за обезпечаване на стабилно продължение на плана на УНИЦЕФ за патронажни грижи за бременни дами и фамилии с деца до 3-годишна възраст и доста други.

Областна администрация бе хазаин на работна среща по проблемите с нерегламентираните сметища и ръководството на отпадъците в общините, в която взеха присъединяване виновни представители от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора, заместник-кметове и специалисти от общинските администрации. Обсъдени бяха условията, ограниченията и предписанията, които общините би трябвало да изпълнят по отношение на екологичното законодателство в областта на отпадъците. От страна на общинските администрации бе подложен казусът с дефицита на финансови средства за осъществяване на желанията им в региона на разделното събиране на боклуци и оправянето с нерегламентираните сметища.

Проведена бе и работна среща с членовете на Районната изборна комисия, на която бяха коментирани екипността и груповото взимане на решения - като гаранция за спокойната и ефикасна работа на Районната изборна комисия, както и за провеждането на транспарантни и почтени избори в 21-ви многомандатен изборен регион на 2 април.

Ръководството на Областна администрация взе присъединяване в ритуала-поклонение във връзка 150-та годишнина от гибелта на Васил Левски – като знак на респект и благодарност към делото на Апостола на българската независимост.

Едно от най-съществените събития бе гостуването на посланика на Швейцария – Н. Пр. Раймунд Фурер, съпредседател на Групата на посланиците за ромско включване, и госпожа Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България в Областна администрация Сливен. Те подчертаха, че са впечатлени от постигнатите резултати и интегралния метод, който се ползва в област Сливен в деликатни сфери като ранното детско развиване, приобщаващото обучение, даването на патронажни грижи на терен и от основаните партньорски взаимоотношения на локално равнище.

По мотив основаването на групово обръщение за Пилон „ Рожен “, млади възрожденци от 14 учебни заведения гостуваха в Областна администрация и участваха в работилница за основаване на неповторимо обръщение от името на жителите на област Сливен, което ще бъде вдълбано в постамента на Пилон „ Рожен “. На 15 март следва награждаването на всички клубове „ Млади възрожденци “, присъединили се в самодейността.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР