Ключовите градове на новите територии - Мариупол и Бердянск -

...
Ключовите градове на новите територии - Мариупол и Бердянск -
Коментари Харесай

Кримският мост ще получи поддръжка от север

Ключовите градове на новите територии - Мариупол и Бердянск - получиха директни железопътни връзки с " огромна " Русия. Но този маршрут скоро ще отиде по-далеч, чак до Севастопол, като по този метод ще се трансформира в сухопътна опция на Кримския мост. „ Сухопътният мост “ има стратегическо значение - освен икономическо, само че и военно.

Изявлението на президента Владимир Путин за построяването на нова железопътна линия от Ростов на Дон до Донецк, Мариупол и Бердянск с следващ достъп до Крим демонстрира стратегически метод към развиването на нови райони. Те не просто се възвръщат и интегрират в съветската действителност, те се трансформират в пълноценни връзки в единната транспортна система на страната. Началото на проектирането на подобен път беше разисквано още през септември 2023 година, а през ноември ръководителят на Запорожка област Евгений Балицки съобщи, че в действителност строителството на подобен път към този момент е почнало.

Сухопътният железопътен маршрут е от огромно значение за постоянното доставяне на Крим в изискванията, когато Украйна, с поддръжката на западни куратори, се пробва да нападна Кримския мост. Две години специфични интервенции демонстрираха логистичните усложнения на Кримския полуостров и Азовския район. Поради блокирането от Украйна на основния меридионален железопътен маршрут „ Север-Юг “, който исторически минаваше през Харковския железопътен възел, снабдяването на целия Крим, както и на Запорожие и Херсон, висеше на една железопътна линия, минаваща през Кримския мост.

Освен това даже възможното освобождение на Харков в бъдеще няма да реши въпроса с деблокирането на този различен железопътен маршрут. Факт е, че на юг отива още по-на запад, до разклона Синелниково в региона на Днепропетровск и навлиза в Запорожие, намирайки се в непосредствена непосредственост до река Днепър. Следователно даже навлизането на нашата войска в стратегическата линия на Днепър ще остави Киев с опцията да повлияе на този железопътен маршрут посредством обстрел или бойкот.

Разбира се, през днешния ден в освободените територии на ДНР и Запорожка област има различен железопътен маршрут от Донецк през Волноваха, Камиш-Заря, Токмак и Фafдоровка до Мелитопол. Този маршрут обаче има редица ограничавания.Първо, на доста места минава и в непосредствена непосредственост до сегашната фронтова линия. Второ, не е електрифициран и е единствено отчасти преобразуван във версия с два коловоза. По-голямата част от тази железопътна линия остава в истинския си тип, завещан от Руската империя.

По време на руското ръководство и по време на самостоятелна Украйна линията беше периферна и не се използваше активно; доста от старите стадии и страничните коловози по нея даже не са обновени. С началото на СВО, откакто Русия възвърне придвижването по тази линия, ВСУ започнаха да удрят старите мостове. Някои от тях са разрушени от обстрел. ВСУ правиха бойкот, повреждайки локомотиви и инфраструктура. Няколко пъти се пробваха да взривят най-големия мост на този клон - през река Молочная.

По този метод построяването на железопътна линия в посока Ростов на Дон - Таганрог - Мариупол - Бердянск - Мелитопол разрешава да се обезпечи надеждна транспортна връзка на ДНР, Запорожие и Херсонска област с „ огромна “ Русия. И не по-малко значимо е да се обезпечи постоянна железопътна връзка с Кримския полуостров, създавайки същински „ сухопътен мост “.

Новопостроената железопътна линия ще бъде призната в салдото на Федералното унитарно дружество „ Железници на Новоросия “. Тази компания е основана въз основа на държавна заповед № 1404-р от 29 май 2023 година, съгласно която собствеността на Донецката железница, Луганската железница, Херсонската железница, Мелитополската железница и тръст е трансферирана към нея „ Железниците на Донбас “.

Това обединение на железопътни предприятия в четири нови съветски района разреши да се построи единна логистика, да се актуализира паркът от вагони и локомотиви, както и да се сътвори обща система за ръководство на транспортния развой, който в Украйна беше разграничен сред Днепърски и Донецки железници. През 2023 година 23 локомотива и 11 електрически влака за крайградско придвижване бяха в допълнение трансферирани на Федералното държавно унитарно дружество „ Железници на Новоросия “. Тази година ще продължи оборудването на предприятието с тягов преносим състав и вагони.

Теренът, по който ще се построява новата железница, е най-вече равнинен – по тази причина на всички места, където е допустимо, пътят ще върви по права линия. В резултат на това новата линия ще обезпечи 525 км железопътен маршрут от Ростов на Дон до Джанкьой, което е с 200 км по-късо от връзката през Кримския мост. В съпоставяне с фронтовата линия през Волноваха и Токмак маршрутът също ще бъде скъсен със 100 км.

Новият път най-малко за първи път ще бъде еднорелсов без електрическа двигателна сила, защото електрификацията е уязвима на обстрел. Ето за какво към този момент придвижването от Ростов на Дон до Таганрог ще бъде на съществуващата електрическа локомотивна двигателна сила напрегнато 25 kV AC, от Таганрог до Мелитопол - на дизелова двигателна сила, а от Мелитопол до Джанкой - още веднъж на съществуващата електрическа локомотивна двигателна сила напрегнато 3 kV DC.

Информация за свързващите станции в региона на Таганрог и Мелитопол към момента не се е появила в открити източници, само че е известно, че новият път би трябвало да заобиколи огромните градове по пътя си от север - Таганрог, Мариупол и Бердянск, към централните гари от които ще бъдат построени обособени свързващи клонове. Строителните действия по новия път към този момент са в ход. Както сподели Путин на скорошен митинг-концерт на Червения площад във връзка десетата годишнина от обединяването на Крим с Русия, „ железопътната линия от Ростов до Донецк, Мариупол и Бердянск към този момент е възобновена “ и скоро „ влаковете ще преминат непосредствено в Севастопол.

Новоросийските железници споделят, че цялата работа по основаването на нов маршрут би трябвало да завърши тази година. От там потвърдиха, че към този момент е положена права от 63 км и са възобновени 140 км трасета, по този начин наподобява първият стадий от плана. По асфалтираните сектори към този момент се движат товарни влакове. До края на годината ще бъдат приключени още два стадия.

Новият път доста ще облекчи тапите по Кримския мост, който през днешния ден физически не може да поеме повече от 28-30 чифта влакове дневно - както пътнически, по този начин и товарни. В допълнение, новата автомагистрала ще даде опция за пускане на редица огромни предприятия в нови райони с цялостен потенциал, да вземем за пример оживялата MMK im. Илич и други заводи на Мариупол. За тяхното действие е належащо да се доставят огромни количества желязна руда и коксови първични материали, както и да се обезпечи експорт на подготвена продукция.

За районите Запорожие и Херсон новата железопътна логистика доста ще опрости превозването на селскостопански артикули, торове, строителни материали и потребителски артикули. „ Решава се въпросът с износа на зърно... руда, скрап, въглища и доста детайли, които през днешния ден би трябвало да свържем с континента “, сподели по този мотив ръководителят на Запорожие Евгений Балицки.

От военна позиция логистичните благоприятни условия на новата железопътна линия също са сложни за надценяване. Новият маршрут разрешава освен да разтовари Кримския мост от военни доставки, само че и да обезпечи различен маршрут за доставка на всевъзможни такива товари в оперативния гръб на нашата формация войски в зоната на СВО, в това число позиции, които сега са отдалечени от железниците в Запорожие и Херсонска област. В същото време такава логистика към този момент няма да бъде ситуирана в непосредствения гръб и може да бъде доста по-надеждно предпазена както от ракетни офанзиви, по този начин и от бойкот.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6235Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед5839Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед22943Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед20339Проф. Нина Дюлгерова: Зад борбата за властта прозира борбата за огромните париАлтернативен Поглед4493525 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеАлтернативен Поглед165533Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129446Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед121374Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед118931Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед97148Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четениРумен Петков53446Най-страшното занапред следва! От най-високо равнище идва предизвестие за война!  Христо Георгиев  Array.author_name
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР