Ключови свидетели, давали показания, уличаващи в коруция и.ф. главния прокурор

...
Ключови свидетели, давали показания, уличаващи в коруция и.ф. главния прокурор
Коментари Харесай

Свидетели срещу и.ф. главния прокурор се отмятат от показанията си

Ключови очевидци, давали показания, уличаващи в коруция и.ф. основния прокурор Борислав Сарафов се отмятат от показанията си, заяви „ Капитал “. Част от тях твърдели, че са били притискани да свидетелстват лъжи от някогашния основен прокурор Иван Гешев, на който Сарафов бе заместител, а други – че показанията им са „ фалшифицирани “.

Става думи за очевидци, разпитвани по формираното през май м.г. следствие от Софийската районна прокуратура против някогашния началник на Столичното разследване Петьо Петров, добил популярност с прякора Пепи Еврото,за нелегално подслушване и изнудване.

Заради следствието Пепи Еврото се укри и до през днешния ден е в неопределеност. По него показания тогава даде и тогавашната му брачна половинка Любена Петрова, с която шумно се разделиха.

При събирането на доказателства част от разпитаните очевидци са подчертали върху активността на Борислав Сарафов, шефката на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова и предшественичката й на поста Емилия Русинова, уличавайки ги като чести гости на ресторант „ Осемте джуджета “, където били възнаграждавани с разнообразни суми в евро за работата, която вършели за Петьо Петров. Самият Пепи Еврото бе свързван с този ресторант, станал знак на обвързаностите на правосъдната власт с кръгове на въздействие. А наскоро в общественото пространство се появи и архивна фотография на Сарафов пред „ Осемте джуджета “, здрависвайки се с Пепи Еврото. Тогава Сарафов разгласи, че е бил наквасен от тогавашния си началник – Иван Гешев, да отиде до ресторанта, с цел да бъде злепоставен със фотография.

Днес, 10 месеца по-късно Любена Петрова се отхвърля от показанията си против Сарафов. Същото са създали още няколко други очевидеца. Част от тях заявявали, че разпитите им са „ фалшифицирани “, а други, че информацията, която са давали, е била след напън и насила от някогашния основен прокурор Иван Гешев, тъй като желал да отмъсти на заместника си „ изменник “. Докато Гешев бе отпред на прокуратурата, Сарафов бе измежду най-приближените му. След като отстраняването му беше поискано от ГЕРБ и Движение за права и свободи, а след това част от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет стартира процедура, с цел да го задейства, Сарафов се дистанцира, а Гешев го уточни като флагман на офанзивата против него.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР