Ключови избори за кмет на Истанбул днес - по предварителни

...
Ключови избори за кмет на Истанбул днес - по предварителни
Коментари Харесай

Новият кмет на Истанбул е Екрем Имамоглу

Ключови избори за кмет на Истанбул през днешния ден - по предварителни резултати кандитатът на опозиционната партия Екрем Имамоглу печели вота. 10 милиона турци избираха кмет, а вотът беше избран като самобитен референдум " За " или " Против " ръководството на президента Реджеп Ердоган.

След 25 години ръководство на Партията на справедливостта и развиването, Истанбул към този момент си има нов кмет, най-малко това демонстрират резултатите от провелите се за повторно локални избори.

Кандидатът на Народнорепубликанската партия Екрем Имамоглу печели изборите с 54% изборна поддръжка спрямо 45% за претендента на ръководещите Бинали Йълдъръм.

Разликата сред двамата е голяма - 1,2 милиона гласа.

Избирателната интензивност е била 84%. Гласували са съвсем 9 млн. от 10-те милиона гласоподаватели в Истанбул.

Веднага, откакто станаха ясни резултатите, улиците на Истанбул безусловно се подпалиха. В квартал " Бешикташ ", който е обичайно републикански, празненствата са в разгара си.

Победата е изключително сладка след изборите през март, които Имамоглу още веднъж завоюва, само че трябваше да освободи мястото поради отменяне на резултата след интервенция на президента Реджеп Ердоган.

Новият кмет беше поздравен от Бинали Йълдъръм и от Реджеп Ердоган.
 Екрем Имамоглу - претендент за кмет на Истанбул, НРП: Това не е победа. Това е ново начало. Заявявам, че от на следващия ден ще послужвам на всички 16 милиона поданици, които опазиха демокрацията. Искам и съм подготвен да работя един до друг с президента Ердоган. Бинали Йъдъръм - претендент за кмет на Инстанбул, ПСР: С тези избори стана ясно, че демокрацията работи безотказно в Турция и то допустимо най-хубавия метод. Пожелавам на нашия другар Имамоглу за вбъдеще да служи добре на Истанбул. Ние ще създадем всичко допустимо да му помогнем.  Кандидатът на опозицията печели кметските избори в Истанбул Кандидатът на опозицията печели кметските избори в Истанбул
Изборите в Истанбул завършиха. 10 милиона турци избират кмет на най-големия и значим турски град в избори, определяни като референдум за или срещу уп...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР