Ключови избори за две места в Сената на американския Конгрес

...
Ключови избори за две места в Сената на американския Конгрес
Коментари Харесай

Ключови частични избори в Джорджия решават кой ще контролира в Сената

Ключови избори за две места в Сената на американския Конгрес се създават през днешния ден в щата Джорджия, съобщи Франс прес. Предварителното гласоподаване стартира още в средата на декември.

Вотът ще дефинира какъв ще е салдото на силите в Сената.

В Джорджия двама сенатори републиканци (Кели Лофлър и Дейвид Пердю), заемали до момента места в горната камара на американския Конгрес, ще се съревновават с двама демократи (Рафаел Уорнок и Джон Ософ). Ако Лофлър и Пердю съумеят да запазят местата си в Сената, Републиканската партия ще разполага с болшинство от 52 места в горната камара на Конгреса, която е общо със 100 места. Това ще разреши на републиканците да блокират огромна част от законодателните начинания на Байдън след встъпването му в служба като президент на 20 януари.

Ако Уорнок и Ософ завоюват частичните избори, това ще значи, че както републиканците, по този начин и демократите ще разполагат с по 50 места в Сената. В този случай бъдещият вицепрезидент Камала Харис ще има правото на решителен глас в Сената и по този начин везните там ще се наклонят на страната на демократите. При това състояние ще бъде по-лесно за Байдън да прокарва самодейностите си, защото демократите управляват и Камарата на представителите (долната камара на Конгреса).

Допитванията до последно посочваха, че борбата в щата е оспорвана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР