„Ключови играчи в скандалите в парламентарната комисия по ревизии последните

...
„Ключови играчи в скандалите в парламентарната комисия по ревизии последните
Коментари Харесай

Защо скандалите в комисията по ревизия дойдоха от земеделци

„ Ключови играчи в свадите в парламентарната комисия по проверки последните дни са от сферата на земеделието, тъй като там се изливат най-вече средства – в селското стопанство се разпределят към два милиарда лв. на година “, разяснява в „ Преди всички “ Николай Вълканов, анализатор в областта на земеделието.
„ В България се сътвори и сякаш каста, която се храни единствено с усвояването на евросредства. Така че каквото и да излиза като кавги, то би трябвало да бъде подплатено с доказателства и те да са постоянни “, уточни още специалистът.

Според Николай Вълканов служебното държавно управление би трябвало да действа до основаването на постоянен кабинет.

„ Към днешна дата съгласно мен нямаме задоволително съображение да имаме вяра, че това може да се случи при идващите избори. Затова това служебно държавно управление може по-дълго да остане. По-добрият вид при всички случаи е основаването на стабилно държавно управление със необятна социална поддръжка, България има потребност от това и на тази основа да се стартира да се разсъждава по-стратегически за нашата страна “.

Министърът на земеделието би трябвало преди всичко да обърне внимание на две незабавни неща: нормативната рамка по новия програмен интервал за общата селскостопанска политика и земеделската част в Плана за възобновяване и резистентност, като в него се заложат по-мащабни планове, които няма по какъв начин да се финансират по линия на Програмата за развиване на селскостопанските региони, разясни още Вълканов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР