Ключовете от селото на спортистите за Олимпийските игри в Париж

...
Ключовете от селото на спортистите за Олимпийските игри в Париж
Коментари Харесай

Организаторите на Олимпийските игри в Париж получиха ключовете за селото на спортиститте в присъствието на прездента Макрон

Ключовете от селото на спортистите за Олимпийските игри в Париж 2024 бяха публично връчени на уредниците на Олимпиадата, а по-късно президентът Еманюел Макрон посети комплекса. Селото е с повърхност от 52 хектара и се намира северно от Париж. То ще одобри към 14 500 спортисти и треньори, преди да посрещне 9000 за Параолимпийските игри.

След Игрите селото ще бъде превърнато в екологичен квартал за 6000 поданици и включващ две учебни заведения, хотел, публичен парк, магазини и офиси плюс озеленени площи за пешеходци и немоторизирани транспортни средства.

" След Игрите това място ще се трансформира в същински квартал за жителите на регион Сен Дени ", сподели Макрон, представен от " Ройтерс ".

" Това е шедьовър на френската строителна промишленост ", сподели Никола Феран, общоприет шеф на SOLIDEO, компанията, отговаряща за подготовката на инфраструктурата на Олимпийските игри.

Феран връчи алегоричен ключ от селото на президента на организационния комитет на Париж 2024 Тони Естанге, публично приключвайки седемгодишния цикъл, откогато Париж получи семейството на Игрите.

Кметът на Париж Ан Идалго и локални представители, както и президентът на района Валери Пекрес и министърът на спорта Амели Удеа-Кастера участваха на откриването.

" Аз се гордея с работата, която свършихте, в границите на бюджета и в точния момент. Спортистите ще могат да живеят при най-хубавите условия по време на олимпиадата и вие допринесохте за смяната на живота на жителите на региона ", сподели Макрон на служащите на оборудването.

Макрон приветства Франция като " нация на строителите ".

" Това, което е направено в точния момент и в границите на бюджета, до момента в който завършваме реконструкцията на Нотр Дам, е просто удивително ", съобщи още френският президент.

Нотр Дам трябва да отвори още веднъж за религиозни служби и за обществеността на 8 декември тази година. Катедралата беше реновирана, откакто беше опустошена от пожар през 2019 година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР