Ключова роля в разрушителните действия на летището в Махачкала изигра

...
Ключова роля в разрушителните действия на летището в Махачкала изигра
Коментари Харесай

Захарова: Режимът в Киев изигра ключова роля в инцидента на летището в Махачкала

Ключова роля в разрушителните дейности на летището в Махачкала изигра киевският режим, който навреме реагира на събитията. Това се споделя в публикуван на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ В реализирането на следващата деструктивна акция директна и основна роля беше отредена на незаконния киевски режим, който от своя страна действаше с ръцете на настанилите се там прословути русофоби “, акцентира Захарова. „ Бързината на изказванията и изявления на украинския президент Владимир Зеленски, както и тяхното наличие, са директно доказателство, че осведомителният бойкот, подхванат от киевските специфични служби, има съгласуван темперамент. Показателно е, че в апелите за безредици се употребяват запаси, свързани с укриващия се подбудител Иля Пономарев, който преди този момент неведнъж демонстративно е заявявал желанието си да нанесе вреди на Руската федерация “.

Както уточни Захарова, всеобщите вълнения в Дагестан са разследване от „ планувана и осъществена провокация извън, ориентирана към подкопаване на хармоничното развиване и етноконфесионалното единение на народа на Руската федерация “.

„ Те бяха въодушевени от тези, които неведнъж прибягваха до намерено екстремистки и терористични способи, с цел да дестабилизират вътрешнополитическата обстановка в Русия “, се отбелязва в коментара.

" Засилването на саботажно-подривната работа на украинските спецслужби в съветско направление е напълно разбираемо. Киевският режим сега е най-заинтересован от дестабилизирането на обстановката в Русия и нейното дискредитиране на интернационалната сцена на фона на замирането на международната общественост. внимание на рецесията към Украйна “, добави Захарова.

Според Захарова, Москва ще продължи да играе стабилизираща роля в интернационалните връзки, в това число в близкоизточното споразумяване, разчитайки на взаимно уважителни връзки с всички страни от района, и ще търси разрешаване на разногласия и спорове по в основата на цивилизования разговор.

На 29 октомври на летището в Махачкала избухнаха всеобщи вълнения заради идването на постоянен полет от Тел Авив на фона на влошаващата се обстановка в Близкия изток. Няколкостотин души влязоха в постройката на летището и на летището, а по-късно бяха изгонени от чиновниците на реда. По последни данни над 20 души са ранени, в това число служители на реда, а 60 бунтовници са арестувани. Дагестанските управляващи и религиозни водачи осъдиха случая, свързвайки го с провокация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР