Ключов вот отвъд Океана. Във вторник – 5 март, една

...
Ключов вот отвъд Океана. Във вторник – 5 март, една
Коментари Харесай

„Супер вторник“: Джо Байдън и Доналд Тръмп ли ще се борят за Белия дом?

Ключов избор оттатък Океана . Във вторник – 5 март, една трета от американските щати ще гласоподават на предварителните избори.

Така нареченият „ Супер вторник “ се чака да предопредели кои ще са президентските номинации на републиканците и на демократите. Двете обединения ще произведат вътрешнопартийни избори в 15 щата и на американските острови Самоа.

Той се приближава до третата си поредна номинация за претендент за президент

Сред основните щати са Калифорния и Тексас, чиито резултати ще имат решаващо значение в конкуренцията. В тези два щата ще се разпределят най-вече делегати сред претендентите за номинациите на републиканците и на демократите за президентския избор през ноември.

След вота във вторник се чака Джо Байдън и Доналд Тръмп да затвърдят преднината си. И двамата победиха безапелационно във всички щати, където досега се организираха предварителни избори. Тази нощ Доналд Тръмп прибави към сметката си още три щата. Досега той е събрал общо 247 делегати, а Джо Байдън – 206.

Поводът – втората годишнина от войната в Украйна и гибелта на Навални

Като съществена тематика на предварителните избори се очерта тази за миграцията. Затова през тази седмица в един и същи ден Тръмп и Байдън посетиха границата с Мексико.

Вотът във вторник може би е последният късмет на някогашния дипломат на Съединените щати в Организация на обединените нации – Ники Хейли, да понижи голямата преднина на Доналд Тръмп в борбата за президентската номинация на републиканската партия.

„ Отказвам да се предам “, безапелационна бе тя

При демократите изненади не се чакат, тъй като президентът Джо Байдън евентуално ще надделее изрично на Дийн Филипс.

Въпреки че борбата наподобява предрешена, след вторник в Съединени американски щати ще има изясненост кои ще са президентските номинации на демократите и на републиканците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР