Ключът към еврочленството на Северна Македония е много повече в

...
Ключът към еврочленството на Северна Македония е много повече в
Коментари Харесай

Проф. Ана Кочева, БАН: Ключът към членството на РСМ в ЕС е много повече в Скопие, отколкото в София

" Ключът към еврочленството на Северна Македония е доста повече в Скопие, в сравнение с в София. Взаимното почитание е обвързвано с тона, квалификациите, които по адрес на България не стопират. Натискът върху нас се ускорява. Европа и Съединени американски щати желаят по-бързо да се договорим. Но не съм сигурна в дълбокото предпочитание за разширение на Европейски Съюз, каквото се декларира. "

Това съобщи в предаването " 12+3 " по стратегия " Хоризонт " на БНР проф. доктор Ана Кочева от Института по български език към Българска академия на науките, във връзка апела на 42 интелектуалци от България и районен съд Македония София да вдигне ветото за участието на Скопие в Европейски Съюз.

" Докато РСМ не извърви своята част от пътя по този мост, по който би трябвало да се срещнем, консолидацията в българското общество е огромна. Но и консолидацията в ръководещите следва тази посока, не биха рискували, тъй като това ще заплаши целостта на обединението, " добави тя.

Проф. Кочева разгласи, че следва учредяването клуб от историци и езиковеди " Национален кръг за Македония ". Платформата ще бъде оповестена през идната седмица.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР